Wondere Wereld Peace Challenge voor War Child

Wat hebben de organisaties War Child en de SWKGroep gemeen? Ze zetten zich beiden in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. De twee organisaties slaan de handen weer ineen om het werk van War Child onder de aandacht te brengen bij kinderen. Vanaf 20 oktober gaat de Wondere Wereld Peace Challenge van start.

Meet & greet met profvoetbalster Miedema
“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen en jongeren op de SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, vertelt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie bij de SWKGroep. “Kinderen bedenken activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt de kinderen op weg. We willen dat alle kinderen en jongeren zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens één punt op. De SWKGroep-locatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, profvoetbalster en trotse ambassadeur van War Child.

De Wondere Wereld
War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. De SWKGroep helpt kinderen zich te ontwikkelen. De organisatie is namelijk actief in kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. “Ieder jaar bedenken we een themajaar waarmee de kinderen het hele jaar aan de slag gaan. We organiseren gedurende dat jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld”, aldus Hopmans.