Werken op de BSO: het leukste werk dat er is

Laura Renes is pedagogisch medewerker op BSO Villa Fantasia bij IJsselkids Kinderopvang. In de vakanties werkt zij graag extra uren. Gewoon omdat ze dat ontzettend leuk vindt!

Aan de telefoon reageert Laura bijna verbaasd op de vraag waarom zij graag werkt in de vakantie. “Nou, gewoon omdat dat ontzettend leuk is”, lacht ze enthousiast. “Wat ik bijzonder vind is dat je de kinderen dan zó goed leert kennen, omdat je de hele dag met hen optrekt in plaats van een paar uur. Dat geldt voor álle kinderen die er zijn, niet alleen voor mijn ‘eigen’ 9+ groep.”

Verhalen maken het spannend

Laura geniet ook van alle activiteiten die in de vakantie op het programma staan. Vaak met een centraal thema dat op alle locaties toegepast wordt. “Aan de hand van dat thema schrijven we een verhaal. We nemen de kinderen mee in dat verhaal en geven daarin hints naar de activiteiten van die dag. Zo maken we het spannend!”

Activiteiten met een thema

“Met het thema geven we ook meer verdieping aan activiteiten”, vertelt Laura verder. “Bijvoorbeeld het thema ‘dieren’ dat we toepassen op een bezoek aan Plaswijckpark: er gaat een dierenbingokaart mee, de kinderen krijgen een dierenposter en op de locatie kleden we de gang aan met alles dat met dieren te maken heeft. Zo gaat het thema leven en krijgt het bezoek aan Plaswijckpark extra inhoud. Ook kunnen mijn collega’s en ik zo onze creativiteit kwijt!”

Oók op de BSO werken?

Kortom, Laura wordt blij van werken in de vakantie. Ze geeft aan dat zij en haar collega’s op de BSO altijd op zoek zijn naar enthousiaste collega’s: “Als vaste collega’s op vakantie gaan, dan hebben we goede vervangers nodig. En ook op de langere termijn kunnen we nieuwe collega’s goed gebruiken. Dus als je dit leest en je denkt ‘hé, werken op de BSO, dat is wel iets voor mij’ dan horen we dat graag”!