Warme digitale ontvangst nieuwe collega

Rashid Moeharram

HR Adviseur - SWKGroep Services

Hij zag het helemaal zitten, Rashid Moeharram. Eerst twee weken vakantie, leuke uitstapjes maken met het gezin, en dan fris aan de slag in zijn nieuwe functie als HR adviseur bij de SWKGroep. Helaas liep dat door de coronamaatregelen anders dan verwacht….

“Tja”, zegt Rashid door de telefoon, “dat was een behoorlijke tegenvaller. Zat ik in mijn vakantie ineens thuis met het hele gezin, in plaats van in de dierentuin. En had ik ook weinig tijd en ruimte om mijzelf op te laden voor mijn nieuwe baan.” Hij lacht: “Normaal gesproken heb ik één papa-dag in de week. Nu waren dat er ineens veel meer! De situatie vergde een totaal andere mindset.”

Eerste werkdag

Toen werd het 1 april, de eerste werkdag van Rashid. Hij vertelt: “Ik ging naar het hoofdkantoor van de SWKGroep om mijn laptop en telefoon op te halen. Dat was een heel kort bezoekje. Snel alles halen en weer naar huis. Later ben ik nog een keer teruggegaan voor werkoverdracht met drie personen. De introductiedag met andere nieuwe collega’s verliep digitaal. Verder (video)bel ik vaak met HR-collega’s, om te overleggen en te sparren over bepaalde casuïstiek.”

Ruimte voor verbetering

Als HR adviseur geeft Rashid advies op het gebied van (dis)functioneren, verzuim, arbeidsrechtvraagstukken, en denkt hij mee over strategie. Rashid: “Mijn werk is zowel reactief als preventief. En met name dat laatste spreekt mij aan: hoe kunnen we voorkomen dat bepaalde situaties zich voordoen óf, als ze zich dan voordoen, niet vastlopen? Ik stel daarbij altijd de vraag welke verbeterpunten er zijn voor een volgende situatie. Bij de SWKGroep krijg ik daar de ruimte voor.”

Het is werkbaar. Maar ik heb niet voor niets een ambulante functie. Ik wil graag weer op locatie aan de slag!

Thuiswerken

Hoe bevalt het hem om thuis te werken? Rashid begint te lachen: “Moet ik het eerlijk zeggen? Ik heb thuiswerken nooit leuk gevonden en dat vind ik het nog steeds niet. Het is een enorm geregel thuis: mijn vrouw en ik hebben een schema gemaakt waarbij de één in de ochtend werkt en de ander in de middag. Twee dagen in de week werk ik in mijn oude kamer bij mijn ouders.” Met een zucht vervolgt hij: “Het is werkbaar. Maar ik heb niet voor niets een ambulante functie. Ik wil graag weer op locatie aan de slag!”

Warm welkom

Ondanks de bijzondere omstandigheden, voelt Rashid zich heel erg welkom. “Op mijn eerste werkdag werden er bloemen bezorgd, een leuke verrassing! En op mijn verjaardag ontving ik een cadeaubon. Ja, het is een gekke tijd waarin we ons nu bevinden en ik had me mijn eerste maanden anders voorgesteld. Gelukkig heb ik mijn werk goed op kunnen pakken en lukt het allemaal wel. We roeien met de riemen die we hebben en kijken uit naar nieuwe tijden.”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU