Meer informatie over het coronavirus SWKGroep

Vriendschap geeft je werkdag kleur

Marjon Straver en Marije Vugteveen

Medewerker klantcontact & advies en locatiemanager - Kern Kinderopvang

SWKGroep collega’s Marjon Straver (support medewerker klantcontact & advies) en Marije Vugteveen (locatiemanager Kern Kinderopvang) zijn al vijf jaar dikke vriendinnen. Ze spreken elkaar meerdere keren per dag en inmiddels zijn er al ruim 4.500 foto’s gedeeld via Whatsapp. Volgens de dames geeft vriendschap op de werkvloer niet alleen extra kleur aan je werkdag, het levert ook nog andere voordelen op.


Raken ze nooit uitgepraat? Marjon: “Nee, wij hebben altijd wel iets te vertellen aan elkaar. Over onze kinderen, over iets dat we online hebben gezien, over het werk.” Marije vult aan: “Ja, juist óók over het werk. We hebben begrip voor elkaars werk, weten waar de ander mee bezig is, waar we tegenaan lopen…. Als Marjon zegt ‘ik ben onderweg naar het hoofdkantoor’ dan weet ik precies waar ze heen gaat.”

Kloof dichten
Marije volgt een interne opleiding bij de SWKGroep waar ze met andere locatiemanagers wel eens bespreekt wat er niet goed gaat in de relatie met de afdeling Klantcontact & Advies. “Dat zit écht in de verbinding! Dat je elkaar niet begrijpt. Elkaar beter leren kennen levert begrip op. Er is vaak een grote kloof die je kunt dichten door regelmatig en goed contact met elkaar te hebben, niet alleen digitaal en telefonisch, maar juist ook fysiek. Het is niet wij-zij. Het is samen.”

Verbinding maken
Marjon denkt er precies zo over. “Bij team Support houden we ons bezig met de lange termijnplanning en het oplossen van knelpunten. Dit vergt vaak veel tijd en dat is niet altijd zichtbaar voor locatiemanagers.” Marije valt haar bij: “Dat geeft mij als locatiemanager te denken! Nu ik me daar bewust van ben loop ik altijd even langs bij KCA als ik op het hoofdkantoor ben. Even hallo zeggen, even die verbinding maken. En ik ben schouderklopjes uit gaan delen. Elkaar waarderen is belangrijk!”

Minder misverstanden
Marjon reageert enthousiast: “En ik vind het zo leuk dat zij dat doet! Ik ben er van overtuigd dat dát de sleutel is: persoonlijk contact, verbinding maken. Meer begrip voor elkaars werk resulteert automatisch in een betere samenwerking. Het is fijn als een locatiemanager even bij je langs loopt, en ik zou het ook heel leuk vinden om de locatiemanagers op hun locatie te bezoeken. Dat maakt onze functies nóg leuker.”

Elkaar beter leren kennen
Vriendschap op de werkvloer maakt je werkdag leuk, zeggen beide dames. “Het is gezellig en fijn om iemand op het werk te hebben die jou begrijpt en die jou goed kent. Iemand die je af en toe aanspreekt en heel goed ziet of het wel of juist niet goed met je gaat. Je leert elkaar dan nóg beter kennen.”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU