Van wollige Gelderse schaapjes tot Utrechtse spritsen: het vakantieprogramma is begonnen!

Marleen de Mik en Marielle Fickweiler

Pedagogisch Medewerker - IJsselkids Kinderopvang

Waarschijnlijk wordt het een andere zomer dan we gewend zijn. Maar met een mooi BSO-vakantieprogramma zijn Marleen en Marielle helemaal klaar om de kinderen van BSO De Groene Kikker een onvergetelijke zomer te bezorgen!

On tour!
“Dit jaar nemen wij de kinderen mee op reis door Nederland”, vertelt Marleen. “We laten de kinderen kennismaken met alle provincies in ons land. Per week doen wij 2 provincies aan en ondernemen we samen met de kinderen activiteiten die passend zijn bij die provincie.”

We hebben zoveel leuke activiteiten gepland staan
“Van cupcakes veranderen in een wollig Gelders schaapje tot het bakken van Utrechtse spritsen. En van het versieren van Delfsblauwe tegeltjes tot het nabouwen van de Utrechtse Domtoren: we hebben zoveel leuke activiteiten gepland staan!” “En laten we het bloemencorso niet vergeten!”, voegt Marleen daaraan toe. ‘’Wanneer we de provincie Noord Holland aandoen mogen de kinderen na een cursus bloemschikken zélf hun fietsen versieren. Daarna rijden we in een vrolijke stoet door de wijk. Hoe leuk is dat!”

Melkbussen, vlaggen en klompen
Draaiboeken, vergaderingen, het bedenken van activiteiten en het aankleden van de BSO: de afgelopen periode waren de pedagogisch medewerkers van BSO De Groene Kikker druk met de voorbereidingen voor het zomerprogramma. “Er gaat best veel voorbereidingstijd inzitten hoor”, vertelt Marielle lachend. “Maar het is heel leuk om te doen! We zijn al een tijdje bezig met de aankleding van de BSO. Zo hebben we met de kinderen tulpen geknutseld en inmiddels is onze hele BSO versierd. Melkbussen, vlaggen, klompen en zelfs een bijzondere replica van De Nachtwacht. Alles zodat het thema echt gaat leven.’’

Leuk en leerzaam

“Door met elkaar na te denken over dit thema kwamen er echt leuke ideeën naar boven”, vertelt Marielle. “Ik heb zelfs dingen geleerd over ons land die ik nog niet wist!’’, vult zij lachend aan. “Tijdens de vakanties heb je net even wat meer tijd om een thema echt uit te diepen. Wij werken vooral in de vakantie veel samen met andere collega’s binnen IJsselkids. Hierdoor kunnen we onze kwaliteiten en voorkeuren voor bepaalde activiteiten maximaal inzetten, dit versterkt de samenwerking en zeker ook de activiteiten die we aanbieden. Samen de wereld kleuren.’’

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU