Van beveiliging naar kinderopvang

Rob Posthuma

Locatiemanager - Kinderopvang BijDeHand

Na 17 jaar in de beveiligingswereld gewerkt te hebben, maakte Rob Posthuma de overstap naar de kinderopvang. Zijn opgebouwde kennis en ervaring blijken verrassend goed toepasbaar in zijn nieuwe functie als locatiemanager bij kindcentrum De Kunstenmakers van BijDeHand.

Vol trots laat Rob ‘zijn’ locatie zien. Als je hem ziet lopen en hoort praten, dan zou je niet denken dat hij een half jaar geleden nog landelijk teamleider in de beveiligingssector was. Een oud collega van hem, die als regiomanager bij Kinderopvang BijDeHand werkt, wees hem op de vacature van locatiemanager. Rob: “Zij weet goed wat ik kan en wat bij mij past. Ik had er zelf nooit aan gedacht, maar de match lijkt perfect.”

Groentje

Volgens Rob zijn in deze functie veel dingen hetzelfde als in zijn oude functie: “Leidinggeven aan mensen, veiligheid die voorop staat, het werken met protocollen, gebonden zijn aan wetgeving, procesafspraken. En ook hier heb ik te maken met brandmeldingssystemen, een RIE,  Arbowetgeving, ontruimingsoefeningen, et cetera. Maar hoe ervaren ik op sommige gebieden ook ben, in deze sector ben ik natuurlijk wel een groentje!”

Geen spijt

Rob moet lachen: “Mensen om mij heen zeiden: “Wat ga jij nou weer doen?!” Het is natuurlijk een enorme stap. Ook omdat ik dagelijks van Purmerend naar Rotterdam rijd. Ik heb er nog geen seconde spijt van. Het werken in de kinderopvang is zoveel méér dan alleen ‘werken met kinderen’. Het is bijzonder om te zien hoe pedagogisch medewerkers zich dagelijks inzetten om een lach op de gezichten van de kinderen te toveren.”

Ik wil anderen meegeven dat het goed is om in de kinderopvang méér inzichten van buitenaf te hebben

People manager

“En ik ben er van overtuigd dat kinderen die lach alleen maar kunnen hebben als medewerkers óók goed in hun vel zitten”, voegt hij toe. Rob bestempelt zichzelf als een echte ‘people manager’. Hij vertelt: “Ik vind het belangrijk dat medewerkers zich veilig voelen, dat ze zich verder kunnen ontwikkelen en dat er een goede balans tussen werk en privé is. Dit doe ik door te luisteren, soms invloed uit te oefenen op de roosters, maar vooral door mensen te stimuleren om zelf de regie te pakken.”

Andere dynamiek

Een pedagogisch medewerker die langsloopt roept spontaan dat ze blij is met Rob. “Fijn om te horen”, zegt hij met een glimlach. “Ik merk dat ik een andere dynamiek meebreng vanuit mijn vorige werk en ook vanuit mijn man-zijn. Ik wil anderen meegeven dat het goed is om in de kinderopvang méér inzichten van buitenaf te hebben. Dus ik daag mensen die nu in een hele andere branche werken, om werken in de kinderopvang serieus te overwegen!”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU