Van 1-uurscontract naar volle werkweek

Ze wil maar één ding: werken, werken, werken. Pinar Ak maakt volle weken bij Kinderopvang BijDeHand. Door deels te werken op haar eigen vaste groep bij BSO Toverkunst en deels in de flexpool.

In het lokaal van ‘haar’ groep Draken-ei bij BSO Toverkunst in Rotterdam – Nesselande vertelt Pinar enthousiast over haar werk: “Weet je hoe erg het met mij is? Als ik een dag écht vrij heb en er geen dienst is waar ik ingepland ben. Dan mis ik iets en denk ik alleen maar: Is er echt geen dienst? Wanneer mag ik weer aan de slag?”

Gestart als invaller

Juist deze werkmentaliteit maakt dat Pinar opvalt bij Kinderopvang Bijdehand. Begonnen in de Flexpool met een 1-uurscontract kwam zij op verschillende locaties. Ze vertelt: “Ik was 5 dagen beschikbaar en ik wilde heel graag werken. Ik werkte twee weken als invaller en kwam op kinderdagverblijven, de tussenschoolse opvang en de buitenschoolse opvang.”

Vaste groep

Pinar vertelt vrolijk verder: “Het werk op de BSO vond ik eigenlijk het minst leuk. Dan zag ik de kinderen maar een paar uur in plaats van een hele dag. En toen werd ik gebeld door mijn leidinggevende. Of ik voor 20 uur een vaste groep wilde gaan draaien, op de BSO! Wát een kans, die heb ik natuurlijk niet laten lopen. Nu werk ik 32 uur vast en de overige uren in de week blijf ik beschikbaar voor de flexpool. Zo maak ik een week van 35 tot 40 uur”.

Ik hoop dat kinderen later zeggen ‘dankzij Pinar zat ik lekker in mijn vel’

Goede band

Het werken op de BSO is inmiddels het leukste dat er is voor Pinar. “De groep kinderen past goed bij mij”, lacht ze. Ik heb een hele goede band met hen, veel van hen zie ik meerdere keren per week. Ik zie het meteen als een kind niet lekker in z’n vel zit. Dan maak ik een praatje. En kijk ik of ik er achter kan komen wat er aan de hand is. En of ik iets kan betekenen.”

Andere werkzaamheden

Naast het werken met de kinderen, ondersteunt Pinar ook drie stagiairs. Ze heeft er veel plezier in om haar vakkennis en passie met hen te delen. En onlangs werkte zij ook nog op twee grote events: festivals Culinesse en Opperdepop. “Meewerken aan dit soort evenementen, waar wij vanuit de SWKGroep de Kidscorner organiseren, vind ik super leuk om te doen. Dat is even iets anders dan het dagelijkse werk. Een hele andere sfeer.”

Leuke juf

Wat Pinars ambities zijn? Ze denk even na: “Ik hoef niet hogerop of zo. Het gaat mij om de kinderen: ik vind het prachtig om hen zich te zien ontwikkelen. Het is mooi als ze mij in vertrouwen nemen en dingen met mij delen. Ik hoop dat de kinderen die ik nu opvang en begeleid later zeggen ‘Pinar was écht een leuke juf, ze heeft me veel geleerd en dankzij haar zat ik lekker in mijn vel!’”.