Noodgedwongen thuis? Geen nood!

Alida Noffki

Pedagogisch medewerkster peuteropvang én BSO - Kinderopvang BijDeHand

Ze mist haar collega’s en de kinderen ontzettend. Maar Alida Noffki, werkzaam bij de peuteropvang én de BSO van Kinderopvang BijDeHand locatie De Kunstenmakers in Rotterdam, mag nu echt niet werken: ze behoort tot de groep ‘kwetsbare mensen’.

Aan de telefoon vertelt Alida hoe het zit: “Ik ben 63 jaar, heb COPD en astma. Dus behoor ik tot de risicogroep van het coronavirus. Vorige week ging ik gewoon naar mijn werk, ik wilde aan de slag want ik voelde me prima. Maar mijn collega’s waren verbaasd dat ik er was en hebben me, terecht, naar huis gestuurd. Nu zit ik noodgedwongen thuis en maak er het beste van.”

Dagelijks contact

Alida heeft dagelijks contact met haar collega’s. Ze vertelt: “We bellen en appen met elkaar. En bespreken van alles. Over hoe we onze dagen vullen, dat we de kinderen missen en welke zorgen we hebben. Verder brengen we de administratie op orde en zijn we de thema’s van Uk & Puk* verder aan het uitwerken. Die uitwerkingen liggen dan alvast klaar voor als de kinderen weer mogen komen.”

Studeren

Als verrijking voor haar werk op de groepen, studeert Alida kinderpsychologie. “Die studie kan ik nu mooi afronden! Het is zo leuk joh …alles wat ik lees en leer herken ik van de groep. En ik heb ook al plannen voor een nieuwe studie: kindercoach. Helemaal in mijn straatje! Nee, ik ben nog lang niet uitgeleerd.”

“Weet je wat het belangrijkste is? Dat we elkaar blijven oppeppen, dat we positief blijven.”

Familie

Na een korte stilte zegt Alida: “Weet je wat het belangrijkste is in deze tijd? Dat we elkaar als collega’s blijven oppeppen, dat we positief blijven. Ik werk echt in twee hele leuke teams en beschouw hen als familie. Sommige collega’s ken ik al 12 jaar! En over familie gesproken, ik word in augustus voor het eerst oma! Daar kijk ik erg naar uit en ik hoop van harte dat we dan met elkaar weer volop van alles kunnen genieten!”

* Uk & Puk is de methode die De Kunstenmakers gebruikt voor voorschoolse educatie (VE) op de peuteropvang. Aan de hand van de thema’s van Uk & Puk werken de peuters onder meer aan hun taal- en rekenontwikkeling.

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU