Niet meer op de juiste plek? Kies voor jezelf!

Danielle van der Kooij

Re-integratie- en preventiespecialist - SWKGroep Services

Re-integratie- en preventiespecialist Danielle van der Kooij maakte de overstap van ‘entertainment en muziek’ naar ‘personeel en organisatie’. Een overstap die ingegeven werd door een veranderend leven.

Danielle heeft altijd gewerkt. “Ik kan niet stilzitten”, vertelt ze. “Ik zat op het VWO en had een bijbaan bij Stichting Welzijn Alexander (later onderdeel van de SWKGroep). Ik deed wat klusjes bij financiën, archiveerde, zat achter de receptie en nam de telefoon aan. Daarnaast speelde ik in een bandje.”

Artiestenbureau

Na het behalen van haar VWO diploma ging ze, dankzij haar liefde voor muziek, Music management studeren. Danielle: “ik ging werken bij een artiestenbureau en werkte hier 5 jaar lang met veel plezier. Toen mijn oudste geboren werd, had ik behoefte aan regelmatiger werk. Toen ik trots mijn kindje ging laten zien aan mijn oud-collega’s van St. Welzijn Alexander, inmiddels SWKGroep Services, zei ik ‘als jullie een leuke baan voor me hebben, dan houd ik me aanbevolen!’”

Verandering is nodig om verder te komen

Verzuim en inval

Kort daarna ging de telefoon: “ We denken een functie te hebben die goed bij jou past: medewerker verzuim en inval”, vervolgt Danielle. “Dat leek me wel wat! Ik ging me bezighouden met de administratieve afhandeling van verzuim, naleving van de Wet Poortwachter en maakte planningen. Door samenvoeging van afdelingen hield ik me later ook bezig met het opstellen van contracten.

Opleiding

De SWKGroep groeide en er kwam een aparte afdeling Duurzame Inzetbaarheid. Dit was hét moment voor Danielle om aan te geven dat zij méér wilde. Danielle: “Mijn leidinggevende zag ook dat ik aan een volgende stap toe was. Ik deed de opleiding voor life coach, ik volgde workshops en trainingen en kreeg coaching on the job. Ik werd re-integratie en preventie specialist.”

Passend en leuk

In haar functie houdt Danielle zich o.a. bezig met het voorkomen van verzuim, het ondersteunen van mensen die in verzuim zitten en hun leidinggevenden. Indien nodig zet zij interventies in. “Ik had nooit gedacht dat ik in zo’n functie terecht zou komen”, zegt ze lachend. “Ik wist niet eens dat het bestond! Maar het past goed bij me en ik vind het ontzettend leuk!”

Blijf niet zitten

Danielle zegt alle tools te hebben gekregen bij de SWKGroep om te komen waar ze nu is. “Ik heb mijn competenties kunnen laten zien en heb vertrouwen gekregen. Wat ik anderen graag mee wil geven is dat je niet moet blijven zitten op een plek die, om welke reden dan ook, niet meer bij je past. Verandering is nodig om verder te komen. Dus als je de mogelijkheid krijgt en het is het moment, pak dan je kans!”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU