Mijn droombaan? Werken in de kinderopvang!

Het is Internationale Vrouwendag! Een dag waarop wij graag het verhaal van een inspirerende vrouw met je delen. Carmen van der Aa werkt als pedagogisch medewerker bij IJsselkids Kinderopvang (onderdeel van de SWKGroep) en is de grote inspiratiebron van haar dochter Laurie. De droombaan van Laurie is namelijk: werken bij IJsselkids!

Voor school moest Laurie een schrijfopdracht maken met als onderwerp ‘wat is jouw droombaan?’ Ze vertelt: “Ik koos iets wat mensen niet snel zullen kiezen….mijn droombaan is namelijk werken bij IJsselkids Kinderopvang!” Hoe komt ze daar nou bij? “Nou, IJsselkids is niet vreemd voor mij, want mijn moeder werkt daar. Ik zie hoe goed zij dat doet en hoe leuk ze dat vindt. Dus ben ik met haar mee geweest naar haar werk. Toen ik daar was wist ik dat dat het perfecte beroep zou zijn voor mij”, aldus Laurie.

Wat heb je er voor nodig?

Laurie vertelt over haar ervaring: “Ik voelde me er meteen op mijn plek. Voor de kinderopvang heb je veel geduld en energie nodig. Je moet aardig en creatief zijn. Dat past heel erg bij mijn moeder en ook bij mij. We vinden het allebei gewoon heel erg leuk om met kinderen te werken.”

“ Toen ik bij IJsselkids Kinderopvang was wist ik dat dit het perfecte beroep voor mij zou zijn.”

Buitenschoolse opvang

Laurie liep mee bij zowel de buitenschoolse opvang (BSO), als bij het kinderdagverblijf. “Werken op de BSO is leuk omdat je superlieve collega’s hebt”, zegt Laurie. “En je doet activiteiten met de kinderen, zoals sport & spel, creatieve dingen, workshops. Daarbij mocht ik helpen met het bedenken en voorbereiden. Je leert de kinderen goed kennen omdat je ze het hele jaar ziet, want ze zijn er meestal ook in de vakantie.”

Combineren met kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf vond Laurie de baby’s heel schattig. Ze vertelt: “Ook hier waren de collega’s heel lief. Maar je moet niet alleen lief zijn, je moet ook weten hoe je kleine kinderen verzorgt en hoe ze zich ontwikkelen. En weet je wat grappig is? Mijn oude kinderdagverblijf-juf zit daar ook nog.”

Laurie weet dus, dankzij haar moeder, heel goed waar zij haar toekomst wil kleuren!
En….hoe is het eigenlijk afgelopen met haar schrijfopdracht? “Dat was een hele dikke voldoende!”