Mijn dochter inspireerde mij mijn droombaan te kiezen

Farielle Mac-Intosh

BBL-opleiding SWKGroep i.s.m. het Albeda -

“Hoe kan ik straks mijn dochter vertellen om haar dromen waar te maken, als ik zelf mijn droom niet heb bereikt?” Farielle Mac-Intosh vertelt waarom ze op 30 jarige leeftijd een carrièreswitch maakte naar de kinderopvang. “Daarom volg ik sinds maart de BBL-opleiding van het Albeda en de SWKGroep. Zo leer ik de kneepjes van het vak in theorie en praktijk.”

Honderduit vertellen

Vlak voor de BSO-kinderen Sjakie in de Chocoladefabriek in Rotterdam weer bestormen begint Farielle honderduit te vertellen over haar carrièrepad: “Toen ik op VMBO-TL zat wilde ik eigenlijk al de kinderopvang in. Alleen werd mij dat van alle kanten afgeraden. Toen ben ik de HAVO gaan doen en na HBO-studies, die een mismatch bleken (Journalistiek en CMV), ben ik bij Ikea gaan werken.”

Kriebelen

Maar de droom verdween niet. “Toen ik vorig jaar mijn dochter kreeg ging het weer kriebelen”, zegt Farielle. “Ik wist dat ik haar straks zou aanmoedigen haar dromen waar te maken. En zo inspireerde zij mij om hetzelfde te doen.” Werken in de kinderopvang dus. Maar kinderen zijn geen boekenkasten. Billie van zes helpen opgroeien, vraagt andere vaardigheden dan iemand aan de ideale Billie boekenkast helpen.

Je kan in dit vak niet zonder een gezonde dosis craziness.

Werken en leren

“Ik moest gaan studeren, maar wilde ook mijn bijdrage blijven leveren aan het inkomen van mijn gezin”, zegt Farielle. “Een fulltime studie was daarom geen optie. Dus googelde ik naar een werken-lerenstudie. Ik heb op twee gereageerd. Maar bij BijDeHand voelde ik gelijk een klik. Dus ben ik het hier gaan doen.”

Liggen op de grond

En, voldoet de opleiding aan de verwachtingen? “Ja! Ik ben een echte nerd geworden, haha.” En er zijn opvallende lessen. “Gisteren, bij het keuzedeel baby’s, moesten we gaan liggen. De leraar liep pratend rond; alle voorwerpen lagen ineens op ooghoogte. Na een minuut raakte ik helemaal gestrest.” Zo voelt een baby zich ook op de kinderopvang: allemaal vreemde gezichten en voorwerpen. Het is de kunst daar rekening mee te houden en iedere baby op het gemak te stellen.”

Craziness

Farielle is dus helemaal op haar plek, maar heeft ook gezien dat de opleiding niet voor iedereen is. “Ongeveer 30 procent van mijn jaar viel af”, zegt Farielle. “Je kan dit alleen doen als je hart er ligt. Anders is het te zwaar.” Ook heeft Farielle nog wel een tip voor de opleidingscoördinator. “Het zou leuk zijn als we iets met theater gaan doen. Ik weet uit ervaring dat je daar als je verlegen bent, heel erg los van wordt. En je kan in dit vak niet zonder een gezonde dosis craziness.”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU