Meer informatie over het coronavirus SWKGroep

Kikkervisjes en doe-ramen: creatief in coronatijd

Alisha Vaissier

Pedagogisch medewerker KDV én BSO - Triodus Kinderopvang

“Kijk maar, ze zijn weer gegroeid! Ik zie al oogjes en mondjes!” Regelmatig checkt Alisha Vaissier, pedagogisch medewerker bij Triodus Kinderopvang, hoe het met de kikkervisjes gaat. Normaal zou ze samen met de kinderen op de BSO naar de diertjes kijken. Maar ja, die kinderen zijn er nu niet. Dus brengt Alisha de kikkervisjes bij de kinderen thuis. Via filmpjes in het ouderportaal.

Kikkervisjes online bestellen

Alisha grinnikt als ze terugdenkt aan het moment dat ze de mail zag van de gemeente Den Haag. “Er stonden allerlei activiteiten in. En ineens zag ik staan dat er kikkervisjes besteld konden worden. Dát wil ik! Leuk joh, de kikkervisjes werden keurig afgeleverd met plantjes en al. Ik hoefde alleen een bak of aquarium te regelen.”

Vastleggen op film

Zo gezegd, zo gedaan. Alisha legde de komst van de diertjes vast op camera en zo volgde het idee om de verzorging en ontwikkeling van de kikkertjes óók vast te leggen. Alisha: “Dat ze niet in de zon gezet mogen worden, hoe je ze moet verzorgen en de bak schoon kunt houden. Het maken van de filmpjes is mijn manier om de kinderen te blijven betrekken bij de BSO.”

“We zijn heel creatief met elkaar…..maar niets haalt het bij het échte contact met ouders en kinderen!”

Doe-ramen

Alisha en haar collega’s doen nog meer om in contact te blijven met de kinderen. “De ramen van de BSO kijken uit op een groot speelplein”, vervolgt ze. “Voor de kinderen die op het plein spelen maakten we een ‘koekjes-raam’, met Koekie-monster en koekjes. Hoeveel koekjes zie je? En we maakten een moppenraam met teQ. We hingen een Hello Kitty knuffel op met een tekstballon ‘ik ben op zoek naar een vriendje. Teken jij er één voor me?’ Met als gevolg, mooie tekeningen in onze brievenbus!”

Veiligheid voorop

Alisha en haar collega’s zijn creatief, maar niets haalt het bij het échte contact met kinderen en ouders. Ze vertelt: “De veiligheid staat voorop, hoe moeilijk dat soms ook is. We blijven aan de kinderen en aan elkaar vragen ‘hoe gaat het met je?’. Ook bellen we de ouders regelmatig om te vragen hoe het met hén gaat. Zij hebben óók zorgen, net als wij. We moeten hier samen doorheen.”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU