Je stopt niet met spelen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met spelen

Hubert van Vliet

Adjunct-locatiemanager - Kinderopvang BijDeHand

Maandagochtend 10 uur. Hubert van Vliet, adjunct locatiemanager bij Integraal Kind Centrum (KC) Eigen-Wijs van Kinderopvang BijDeHand, doet zelf de deur open. Al lopend naar zijn kantoor geeft hij aan dat hij een chaotische ochtend heeft. “Ziekmeldingen en meer van dat soort zaken”, zegt hij met een lach. “Dat is nu precies wat mijn werk zo leuk maakt, alle ad hoc zaken. Het klinkt cliché, maar geen dag is hier hetzelfde.”

Hubert laat de werkzaamheden even voor wat ze zijn, neemt plaats aan tafel en begint te vertellen. “Ik studeerde Internationale handel en groothandel en vond daarin ook een baan. Het werk was leuk, maar paste niet bij me. Ik werd steward bij Transavia. De interactie met de kinderen aan boord vond ik erg leuk. Zo ontstond het idee om met hen te gaan werken. Ik oriënteerde me en vond de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW).”

Ik daag je uit om een dagje te komen kijken

Uitdaging

Tijdens deze opleiding loopt Hubert stage bij Kinderdagverblijf Toverkunst, een locatie van Kinderopvang BijDeHand in Rotterdam Nesselande. Hier krijgt hij in 2010, na het behalen van zijn diploma, een baan aangeboden. Hubert vertelt: “Ik had het daar erg naar mijn zin: een vaste groep kinderen, leuke collega’s en een prettige werkplek. Na 8 jaar wilde ik minder routine en méér uitdaging. Er kwam een tijdelijke vacature vrij bij BSO Nansenplaats. Ik heb de stap gewaagd en werd adjunct locatiemanager”.

Opleiding

In 2018 start hij, via de SWKGroep waar Kinderopvang BijDeHand onderdeel van is, de opleiding voor gespecialiseerd pedagogische medewerker. “Je leert hoe je kinderen die extra ondersteuning en zorg nodig hebben op de juiste manier begeleidt”, licht Hubert toe. “Omdat er aandacht is voor beleid in deze opleiding is het een mooie voorbereiding op het adjunct-zijn.” In maart 2019 krijgt hij de vraag om bij IKC Eigen-Wijs de vaste functie van adjunct te vervullen , waar hij volmondig ‘ja’ op antwoordt.

Ervaringen uitwisselen

Voor wat betreft de toekomst heeft Hubert zich voorgenomen om eerst zijn opleiding af te ronden en zich verder te bekwamen in de functie van adjunct locatiemanager: “In juli krijg ik mijn diploma. In mijn klas zitten collega’s van andere kinderopvangorganisaties die óók onderdeel zijn van de SWKGroep. We steunen elkaar en wisselen ervaringen met elkaar uit, echt een meerwaarde.”

Ruimte voor ontwikkeling

Hubert vervolgt: “Ik zit ook in de werkgroep ‘evenementen’ van Kinderopvang BijDeHand. Wij organiseren o.a. de Zomerspelen, de Eindejaarsdisco, het BijDeHand Theater en een groot schaaktoernooi (themajaar Body & Brains). Verder gebruik ik de Ambitiebeurs* van de SWKGroep voor een cursus Excel. Wat dat betreft krijg ik alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen.”

Mannen in de kinderopvang

In de kinderopvang werken voornamelijk vrouwen. Hoe denkt Hubert over het belang van mannen in de kinderopvang? “Ik merk dat de kinderen het fijn vinden om een man op de groep te hebben; ze mogen misschien nét iets meer van mij”, zegt hij met een knipoog. “Er is behoefte aan mannelijke rolfiguren; de kinderen gaan anders met mij om dan met mijn vrouwelijke collega’s.”

Kom kijken

Daarom daagt Hubert mannen (en vrouwen uiteraard ook!) uit om een dagje te komen kijken: “Er is voldoende uitdaging, dagelijks wordt er een beroep gedaan op je creativiteit en oplossend vermogen, én je kunt je blijven ontwikkelen. Er schiet me een mooie uitspraak te binnen: ‘Je stopt niet met spelen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met spelen.’ Deze spreuk is nergens zó van toepassing als op het werken in de kinderopvang!”

*Een persoonlijk opleidingsbudget voor iedere medewerker met een vast contract bij één van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep.

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU