Van gouvernante naar locatiemanager

Irina Leijdekkers – Kers

Locatiemanager - KOKO Kinderopvang

Van gouvernante naar locatiemanager

Ze pakte iedere kans om te laten zien wat ze in huis heeft. Met resultaat. Irina Leijdekkers – Kers startte als gouvernante, werd daarna pedagogisch medewerker bij KOKO Kinderopvang en is nu locatiemanager van BSO De Tovertuin.

 

Het was eigenlijk heel vanzelfsprekend dat Irina in de kinderopvang zou gaan werken. Ze vertelt: “Mijn vriendinnen wilden allemaal in de kinderopvang werken, mijn ouders vonden dat ook bij mij passen en ik kon mij daar prima in vinden. Dus ‘go with the flow’; ik ging de opleiding SPW doen.”

Gouvernante

Irina behaalde het diploma en wilde verder studeren, maar het liep anders. Irina: “Ik werd verliefd en verruilde IJsselstein voor Den Bosch. Via het uitzendbureau kwam ik bij een rijk gezin terecht als gouvernante. Toen ik zelf een kinderwens kreeg, bleek dat niet meer te combineren met de uren bij dit gezin.”

Maatschap

“Onze zoon ging naar een kinderdagverblijf, een maatschap”, vertelt Irina verder. “ Ze vonden mij een leuke moeder, kenden mijn achtergrond en vroegen of het niets voor mij zou zijn om toe te treden tot de maatschap. Dat leek me wel wat! Uiteindelijk heb ik hier 5 jaar gewerkt.”

Faillissement

Privé braken er roerige tijden aan voor het gezin van Irina. Ze verhuisden terug naar IJsselstein om de droom van haar man te verwezenlijken: een kinderschoenenzaak. Samen bouwden ze de zaak op, maar door de crisis ging het steeds slechter en uiteindelijk volgde een faillissement. Ook de relatie tussen Irina en haar man liep ten einde en een scheiding volgde.

Clustercoördinator

Irina pakte haar ‘oude’ werk weer op en begon bij KOKO als pedagogisch medewerker. Irina: “Ik combineerde kleine urencontracten bij verschillende organisaties, waaronder KOKO. Daar zagen zij al snel mijn kwaliteiten en kon ik mijn uren uitbreiden. Uiteindelijk werd ik cluster coördinator.”

Manager BSO

De drang om gezien te worden is groot en Irina werkt hard. Op een gegeven moment is ze aanspreekpunt voor de VSO, de TSO, de BSO én doet ze de administratie van het KDV. Haar harde werk wordt beloond als zij door de regiomanager wordt gevraagd om manager van de BSO te worden. “Ik had mijzelf nooit in zo’n functie bedacht”, zegt ze peinzend. “Maar het past ontzettend goed bij me”.

Bloemen

Onlangs kreeg ze een bos bloemen van een team op een locatie waar zij waarneemt in verband met ziekte van de locatiemanager. “Ze zijn blij met me”, zegt ze trots. “Mooier kan het toch niet?! Daar doe ik het voor.”

Toekomst

Irina geeft aan dat ze zich, samen met haar zoon, door moeilijke tijden heen heeft geknokt. Nu heeft ze een werkplek waar ze zich thuis voelt én zij vond een nieuwe liefde, mét twee bonusdochters, waarmee zij in 2018 getrouwd is. Wat heeft zij nog te wensen? “Ik zou graag in de toekomst een managementopleiding volgen. Ik hoop dit binnen de SWKGroep te kunnen doen. Ik zit helemaal op mijn plek bij KOKO en daar ben ik dankbaar voor!”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU