Iedere dag een topdag

Met haar diploma Sport en Bewegen in de hand ging Vera van Eijck aan de slag bij een sport-BSO van Triodus Kinderopvang. Het werken met kinderen vanaf 8 jaar past perfect bij haar: “Als ze een grote mond hebben, dan geef ik hen gewoon een panna!”

Vera startte met een 1-uurscontract in de flexpool van Triodus Kinderopvang. Door haar enthousiasme en haar professionele houding viel ze al snel op. Toen er een sport-BSO opgezet werd op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, werd zij gevraagd om dit samen met een collega op te pakken.

Méér mogen doen

Vera: “Super mooie uitdaging natuurlijk, ik was blij dat ik gevraagd werd. We zijn écht vanaf nul begonnen op deze locatie. Omdat de locatie nog niet zo lang open is denken mijn collega en ik ook mee over acquisitie, het werven van nieuwe kinderen en reclame maken. Ik vind het leuk dat ze bij Triodus Kinderopvang zien dat ik méér kan dan sportactiviteiten ontwikkelen en uitvoeren. En dat ik de ruimte krijg om te laten zien wat ik kan.”

Ik krijg de ruimte om te laten zien wat ik kan

Voetbal als passie

Inmiddels heeft Vera een vast contract voor 30 uur. Ze werkt twee dagen op de Sportcampus en twee dagen op een andere locatie van Triodus Kinderopvang. Ook maakt ze uren bij De Tafel Van als coördinator tussenschoolse opvang. “Ik werk graag en maak veel uren”, vertelt Vera. “Daarnaast heb ik voldoende tijd om te voetballen, dat is mijn passie.” Ze grinnikt: “Mijn voetbal skills komen goed van pas: ieder kind dat een grote mond heeft kan een panna verwachten. Dan zijn ze meteen stil!”

Nooit gedacht

Dat ze zou gaan werken in de kinderopvang had Vera nooit gedacht: “Eigenlijk was het mijn plan om verder te studeren en het werk in de kinderopvang alleen als bijbaan te hebben. De vervolgstudie voldeed helaas niet aan mijn verwachtingen. Het werken in de kinderopvang wél! Inmiddels werk ik alweer 3 jaar voor Triodus Kinderopvang en het bevalt nog steeds.”

Topdag

Vera en haar collega’s zitten vol ambitieuze plannen. Zo willen ze bijvoorbeeld graag in de zomervakantie een Sportcampus kamp organiseren. Vera: “Veel mensen hebben geen goed beeld van wat werken in de kinderopvang inhoudt. Het is veelzijdig, uitdagend, creatief, sportief …. en er is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen. En, zeg nu zelf, wat is er leuker dan kinderen iedere dag een topdag bezorgen?!”