Er samen iets leuks van maken

Laila Boon

Adjunct locatiemanager én pedagogisch medewerker BSO - Kern Kinderopvang

Laila werkt als adjunct locatiemanager én als BSO medewerker bij Kern Kinderopvang, locatie De Rietkraag in Boskoop. Ondanks het minimale aantal kinderen dat momenteel door alle maatregelen rondom het coronavirus op haar locatie opgevangen wordt, komen Laila en haar collega’s iedere dag met een lach naar het werk en zetten zij zich op afstand in voor de kinderen en hun ouders.

 

Gekke start

“We hebben een hele gekke start van de week gehad”, vertelt Laila. “Na dag 2 zeiden we al tegen elkaar: ‘laat de kinderen maar terugkomen hoor, we missen hen!’ Ondanks de omstandigheden zijn alle collega’s positief. We zetten ons in om er samen iets leuks van te maken.”

Een kaartje sturen

Zo verzinnen ze met elkaar acties om in contact te blijven met de kinderen. Laila: “We gaan ieder kind een persoonlijke kaart sturen. Zo laten we hen weten dat we aan hen denken en dat wij hen óók missen. Wij als BSO willen met elkaar video’s gaan maken en deze delen met de kinderen.”

“We verzinnen acties om in contact te blijven met de kinderen”

Ouders helpen

Laila geeft aan dat zij merkt dat ouders het best pittig vinden om de kinderen de hele dag thuis te hebben en dit te combineren met thuiswerken. Ze lacht: “Met onze acties hopen we de ouders op afstand te helpen door activiteiten voor de kinderen te verzinnen.”

Tijd voor klusjes

Het team van Laila draait ‘gewoon’ de vaste uren. Ze werken achterstallig werk weg, pakken extra taken op en doen klusjes die zijn blijven liggen. “Eén van mijn collega’s nam een boormachine mee van huis en heeft plankjes bevestigd. Super fijn! We weten natuurlijk niet hoe lang deze situatie gaat duren, maar we maken er het beste van.”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU