De perfecte werkplek voor zelfreflectie

Floor Verpoort

Pedagogisch Medewerker BSO - Triodus Kinderopvang

Floor Verpoort bleek een kwaadaardige E-colibacterie in haar buik te hebben en kon daardoor steeds minder werken. Uiteindelijk stopte zij er voor vijf jaar helemaal mee. December 2018 pakte zij haar loopbaan weer op. Bij haar ‘oude’ werkgever Triodus Kinderopvang, onderdeel van de SWKGroep, op BSO Woeste Willem.

Het kleinere urencontract van de BSO past prima bij Floor: zij werkt 18 uur verdeeld over 4 dagen. Floor vertelt: “Door mijn ziekte ben ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt. De uren die ik wél kan werken, werk ik met veel plezier hier op de BSO. Ik kan dit goed combineren met mijn vrijwilligerswerk als schuldhulpmaatje en mijn privéleven.”

Goed gesprek en een kop koffie

Locatiemanager Tanja de Moet vult haar aan: “Ik ben heel blij met Floor, ze zet zich 100% in! Dat wist ik al, want we werkten al 7 jaar samen bij Triodus voordat zij ziek werd. Dus toen ze me belde naar aanleiding van een vacature die ze had gezien bij BSO Woeste Willem, nodigde ik haar snel uit voor een goed gesprek en een kop koffie.”

Uitdaging

Na dat gesprek twijfelt Floor geen moment en gaat aan de slag op de BSO. “Wat het werken hier zo leuk maakt?” Ze denkt even na en zegt dan: “Kinderen zijn heel eerlijk en nemen geen blad voor de mond. Je krijgt ongezouten feedback. Je moet hen constant uitdagen en daarmee dus óók jezelf. Dit is de perfecte werkplek voor zelfreflectie!”

Je moet de kinderen constant blijven uitdagen. En daarmee jezelf dus óók!

Ondersteunen en begeleiden

“Ik vind het leuk om te zorgen dat een kind zich thuis voelt”, vervolgt Floor. “Dat er veiligheid en een huiselijke sfeer zijn. Op deze BSO zitten veel kinderen die extra aandacht nodig hebben. Ik ondersteun en begeleid hen, bijvoorbeeld door samen huiswerk te maken, te werken aan schoolprojecten en te helpen bij de voorbereiding op de basisschool.”

Méér dan spelen

Floor ergert zich er aan als mensen denken dat ze de hele dag alleen maar met kinderen speelt: “Pedagogisch medewerkers doen zo veel meer dan dat! Ik ben keihard aan het werk! Ik begeleid, ondersteun, vorm een schakel in de opvoeding en vorming van een kind. Ik ben blij dat het imago rond werken in de kinderopvang aan het veranderen is. Kom gewoon eens kijken, dan ervaar je het zelf!”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU