Contentadviseur in crisistijd

Almer Kamphuis

Contentadviseur - SWKGroep Services

Zondag 15 maart 2020. Pling! Er verschijnt een appje op de telefoon van Almer Kamphuis, contentadviseur bij de SWKGroep. “De scholen gaan vanaf morgen dicht in verband met het coronavirus. Vanmiddag bijeenkomst Taskforce. Ben je stand-by om naar kantoor te komen?”

“Ik weet nog goed dat die appjes binnenkwamen”, vertelt Almer aan de telefoon. “Als ik er op terugkijk, was dát appje de start van hele hectische weken voor mij en mijn collega’s waarin het contact houden met en het informeren van ouders, kinderen en collega’s centraal stond.” Hij schiet in de lach: “Ik heb gekozen voor de SWKGroep omdat ik bij een organisatie wil werken die zinvol werk doet, die een bijdrage levert aan de maatschappij. Nou, dat heb ik de afgelopen weken wel op mijn bordje gekregen!”

Heel veel schrijven

Almer werkt inmiddels alweer anderhalf jaar als contentadviseur bij de SWKGroep. “Als contentadviseur adviseer ik wat de beste manier is om een boodschap over te brengen. Ik denk ook mee over de formulering van die boodschap. In de praktijk betekent dit vooral dat ik heel veel schrijf. Ik heb me afgevraagd of ik dat leuk zou blijven vinden. Gelukkig is dat het geval, het werk is heel afwisselend. Websiteteksten, brieven, nieuwsbrieven, feedback geven op teksten van collega’s…geen dag is hetzelfde. En helemaal als er zoiets onverwachts als het coronavirus voorbij komt waardoor het hele land op zijn kop staat.”

“Ik heb gekozen voor de SWKGroep omdat ik bij een organisatie wil werken die zinvol werk doet, die een bijdrage levert aan de maatschappij”

Compliment

Terwijl Almer vertelt over zijn werk, wijkt hij heel even af van het verhaal om de SWKGroep een compliment te geven. “Weet je, al die dingen die ik nu doe…..ik had er nauwelijks ervaring mee toen ik solliciteerde. Ik had wel een grote liefde voor schrijven. En op de klantenservice waar ik toen werkte had ik geleerd om ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier uit te leggen. Deze vaardigheden heb ik in mijn sollicitatiebrief beschreven en dat zorgde er voor dat ik op gesprek mocht komen. De SWKGroep durfde het aan om mij een kans te geven en samen de uitdaging aan te gaan. Mooi toch?!”

Crisiscommunicatie

Terug naar het verhaal. De vaardigheden van Almer werden de afgelopen periode verder uitgebreid met crisiscommunicatie. Hoe heeft hij dat ervaren? “Nou, dat was even omschakelen: overwegend uitvoerend werk, feitelijkheden, harde deadlines, veel overuren en nóg meer denken vanuit de doelgroep. Ik ben blij dat ik op mijn eigen manier, met mijn expertise iets heb kunnen bijdragen. Wat mij vooral bijblijft van de afgelopen weken, is dat de samenwerking binnen de SWKGroep geweldig was. We zijn er in geslaagd om dit met elkaar op een goede manier te doen!”

Lekkere uitsmijter

De grootste drukte qua crisiscommunicatie lijkt nu voorbij. Er ontstaat weer ruimte voor dingen die niet-corona-gerelateerd zijn. “Ik ga verder met het uitwerken van nieuwe ideeën. En ik wil mijn rol als adviseur verder ontwikkelen zodat de organisatie meer gebruik gaat maken van mijn specialisme.” Dan zegt hij: “Volgens mij komen we een beetje aan het einde van dit gesprek hè? Dan heb jij natuurlijk nog een lekkere uitsmijter nodig voor een mooi einde!” Hij denkt even na. “Oké. Het is een beetje cheesy, maar ik zeg het toch: ik ben er écht trots op dat ik onderdeel ben van de SWKGroep!”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU