Betrokkenheid als fundament

Ellen van de Pas

Locatiemanager - Kinderopvang BijDeHand

Ellen van de Pas, locatiemanager bij Kinderopvang BijDeHand, is trots op de onderlinge betrokkenheid van haar collega’s: ze zijn er voor elkaar in goede en in slechte tijden. Dit steunt haar bij wat zij het liefste doet: als professional onderdeel uitmaken van de ontwikkeling van kinderen.

De betrokkenheid die collega’s naar Ellen én naar elkaar tonen, weerspiegelen de sfeer bij BijDeHand. Ellen: “Collega’s zijn geïnteresseerd in elkaar, hebben veel voor elkaar over. Dat maakt dit werk zo leuk. Daarnaast is de inhoud van het werk heel afwisselend. Zo ben ik de ene dag bezig  met de inrichting van de teamruimte, de entree en alle groepen. En vandaag was er geen kok in huis, dus ben ik zelf de keuken ingedoken!”

Divers

Als het nodig is springt Ellen bij op de groepen. Haar kennis en ervaring als pedagogisch medewerker komen daarbij goed van pas. “Verder houd ik mij bezig met het voeren van resultaatgesprekken, maak ik medewerkers vertrouwd met onze nieuwe Flexkids app, houd ik de administratie bij en verzorg ik rondleidingen voor nieuwe ouders: heel divers dus. Ik zit hier echt op mijn plek.”

Uitstapje

Hoewel de kinderopvang écht haar plekje is, heeft Ellen toch ooit een uitstapje gemaakt naar een andere sector: de ouderenzorg. “Ik werkte met mensen met dementie”, vertelt ze. “Dat raakte me, wat een verdriet en ellende heb ik gezien. Ik realiseerde me daardoor dat de kinderopvang een vrolijke wereld is waar je aan het begin van het leven staat. En dat past beter bij mij.”

Ruimte om te leren

In haar vrije tijd schrijft Ellen graag, daar zou ze méér mee willen doen. Ze vertelt: “Ik ga binnenkort een training zakelijk bloggen volgen met de ambitiebeurs van de SWKGroep. Misschien wil ik nog iets met coaching, gespreksvoering en duurzame inzetbaarheid. En onlangs hebben we met alle medewerkers een studiedag gehad in het Sparta stadion. Er is hier veel ruimte om te leren”.

Er komen zelfs nú nog kinderen langs die hier vroeger op de groep zaten. dat vind ik mooi!

Out of the box denken

Ellen is dol op het inzetten van spellen tijdens bijvoorbeeld een teamvergadering. Vaak komt er veel humor bij kijken en dat vindt zij belangrijk om binnen een team te ervaren. Ellen vraagt sollicitanten om een voorwerp mee te nemen dat hen typeert of een activiteit voor te bereiden die verrast. “Zo blijf je alert en fris, je wordt aan het denken gezet. We moeten immers ook goed voor ons brein zorgen!”

Intens moment

Waar geniet Ellen het meest van in haar werk? “Dat moment waarop ouders voor het eerst hun kind uit handen geven en de zorg aan ons toevertrouwen. Dat vind ik intens. Dat wij vanaf dat moment onderdeel uitmaken van zijn of haar ontwikkeling. Er komen zelfs nu nog kinderen langs die hier vroeger op de groep zaten. Dat vind ik mooi!”

Ben je benieuwd of de SWKGroep een baan heeft die bij jou past?

Bekijk onze vacatures!
Deel:
×
MENU