18 januari 2018

Voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen

nationale voorleesdagen

Van 24 januari tot en met 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Met voorleesontbijten op onze kinderopvanglocaties (en in bibliotheken en scholen in het gehele land) gaat de 15de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

Voorlezen is niet alleen leuk maar ook ontzettend goed voor een kind. Het stimuleert de taalontwikkeling. Door samen te lezen, leert het jonge kind de wereld stapje voor stapje beter begrijpen. Door voorlezen worden voorwerpen en gebeurtenissen gekoppeld aan woorden. Wanneer boekjes vaak worden voorgelezen, herkent het kind de structuur van het verhaal, het begin en het leuke, spannende einde van het verhaal. Voorlezen begint al in de babytijd, op schoot en samen ‘babbelen’ over wat er te zien en aan te wijzen valt. Het bevordert daarmee ook de relatie tussen (groot)ouder en kind. Voorlezen blijft belangrijk, ook als een kind zelf al kan lezen. Het verhaal groeit mee met de leeftijd. Ook in het digitale tijdperk is en blijft lezen belangrijk. Wat is er nu mooier dan weg te dromen in een mooi verhaal?

Start van Nationale Voorleesdagen: Nationale Voorleesontbijt

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 24 januari 2018 lezen bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Deel:
×
MENU