Visie in de praktijk

Synerchon

Verbetering van kwaliteit voor kinderopvang en onderwijs

Binnen Synerchon, ontwikkeld in 2011, worden onderwijs, hele dagopvang en buitenschoolse opvang volledig samengevoegd. Alles aangestuurd vanuit één organisatie. Met een goede bedrijfsvoering onder één regie, vanuit één locatie en één aansturing voor het personeel. Eén pedagogische aanpak door goed opgeleide medewerkers. Schoolgebouwen worden ook gebruikt als er geen les wordt gegeven. Door efficiënter te werken kan een besparing van 7% worden behaald, die wordt geïnvesteerd in de kwaliteit. Hiermee kun je, met gelijkblijvende middelen, meer aanbod én kwaliteitsverbetering realiseren. Met meer variatie en faciliteiten voor het kind. Synerchon is onze visie op een optimale dagindeling voor kinderen. Voor een optimale ontwikkeling van ieder kind.

Maatschappelijk ondernemerschap in de kinderopvang

De SWKGroep was benieuwd wat Maatschappelijk Ondernemen (MO) binnen de kinderopvang inhoudt. Om daar meer inzicht in te krijgen hebben wij hier in 2010 onderzoek naar gedaan. Binnen de kinderopvang wordt steeds meer gesproken over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kinderopvangorganisaties noemen zichzelf steeds vaker ‘Maatschappelijk Ondernemer’. De SWKGroep vroeg zich af wat kinderopvangorganisaties en de ‘belanghebbenden’ van de branche (ouders, overheid, vakbonden) daaronder verstaan.

Download hier het volledige rapport

Een eigentijds dagarrangement

op weg naar rust, regelmaat en ruimte voor kinderen

Meer rust, regelmaat en ruimte voor kinderen door een optimale dagindeling. In 2008 heeft de SWKGroep dit uitgewerkt in de visie; ‘Een eigentijds dagarrangement’. Een dagindeling waarbij het belang van het kind écht centraal staat. Een dagindeling die bijdraagt aan het welzijn van kinderen én hun ouders. De schooldag begint en eindigt eerder. De kinderen worden de hele dag begeleid door professionals die één duidelijke pedagogische lijn volgen. Met vaste vertrouwde gezichten voor het kind en minder wissels in begeleiding. Elke dag heeft een gelijke indeling, met extra tijd voor leuke, uitdagende buitenschoolse activiteiten én tijd voor bijvoorbeeld muziekles en sport.

Download hier het volledige rapport

Wilt u meer weten over onze visie in de praktijk?

Neem dan contact op met:

Manja Hopmans
projectcoördinator SWKGroep
010 286 27 77

Deel:
×
MENU