5 april 2019

Unieke ontwikkeling 

Onderwijs, kinderopvang, zorg en buurtwerk echt vanuit één organisatie aangeboden. Uniek in Nederland sinds april 2019 doordat de Van Brienenoordschool onderdeel is geworden van de SWKGroep. Het doel is de ontwikkeling van een breed talentencentrum en het dichten van de horizontale en verticale breuklijnen in de ontwikkeling van het kind. Hen vanuit één duidelijke pedagogische visie en doorgaande leerlijn de juiste handvatten en ervaringen bieden die zij nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen tot zelfbewuste en veerkrachtige mensen.

Eén pedagogische visie

Met de toevoeging van onderwijs wordt de ontwikkeling van 0 tot 23 jaar omvat. Kinderopvang, peuteropvang, onderwijs, buitenschoolse opvang, overblijf, buurtwerk en indien nodig gespecialiseerde zorg. Aangeboden vanuit één organisatie. Met één duidelijke pedagogische visie.

Wat is het voordeel voor het kind?

De SWKGroep richt zich op de optimale ontwikkeling van ieder kind. Met zo min mogelijk wisselingen, dus vertrouwde gezichten voor een kind. En een optimaal dagritme voor kinderen en hun ouders. Loopt een kind vast? Dan worden er gespecialiseerde gedragswetenschappers ingezet om hem verder te helpen. De toevoeging van onderwijs maakt de cirkel in de ontwikkeling van kinderen compleet. Ons doel is om kinderen de juiste handvatten en ervaringen bieden om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste en veerkrachtige mensen. Die respect hebben voor zichzelf, de ander en de omgeving. Met vaardigheden en talenten die zij inzetten bij het samen kleuren van de wereld. De Van Brienenoordschool staat net als de SWKGroep voor ontwikkeling en heeft dezelfde visie op onderwijs.

Talentencentrum Van Brienenoord: meer dan een basisschool

De gezamenlijke ambitie is groot; er wordt samengewerkt en geïnvesteerd in het ontwikkelen van een breed talentencentrum voor iedereen. Waarin naast goed onderwijs een sterke buurtfunctie wordt vervuld. Het Talentencentrum wordt een centrum waarin ieder kind goed onderwijs krijgt, waarin ouders/verzorgers zich welkom voelen en waar omwonenden zich breed en optimaal kunnen ontwikkelen. Samen bouwen we bruggen en samen kleuren we de toekomst. Niet alleen van het kind en van de school maar van de hele buurt.

Deel:
×
MENU