16 maart 2018

Triodus-kinderen beleven zeilavontuur op Hofvijver

Triodus Kinderopvang liet vanmiddag zo’n 50 BSO-kinderen kennismaken met zeilen. Zij leerden de kneepjes van de zeilsport middenin Den Haag op de Hofvijver. Het themajaar ‘Water’ is in volle gang. In dit themajaar volgen we Team Brunel die meedoet met de langste en zwaarste zeilwedstrijd van de wereld, de Volvo Ocean Race. De kinderen van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep, zo ook Triodus, worden nauw betrokken bij de Volvo Ocean Race. Zij ‘zeilen’ sinds november met de zeilboten mee over de verschillende wereldzeeën. Nu mogen de kinderen zelf ervaren hoe leuk zeilen is.

Onder begeleiding van professionele zeilinstructeurs

Na een korte theorieles op de wal gingen de kinderen in kleine zeilboten van Optimist On Tour de Hofvijver op. Onder begeleiding van professionele, CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs. Naast het zeilen leerden de kinderen ook van alles over de invloed van water op het leven. Windsurftalent Sil Hoekstra (Delta Lloyd Talententeam) was aanwezig om de kinderen zeilles te geven en vertelde hoe het is om topsporter te zijn.

Nog 100 dagen voor de finish van de Volvo Ocean Race

Op 24 juni is de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen. Optimist on Tour en de SWKGroep organiseerden dit evenement als startsein voor de laatste 100 dagen voor dit spectaculaire evenement. Bij deze finish is de SWKGroep aanwezig met een KidsCorner met leuke activiteiten voor alle kinderen.

Deel:
×
MENU