3 juli 2019

SWKGroep vestigt Wondere Wereldrecord Koprollen

Ruim 10.000 kinderen en 2100 medewerkers op 250 kinderopvang-, zorg-, buurtwerk- en onderwijslocaties maakten in totaal 50.000 koprollen. Zij bekeken de wereld op zijn kop en na vele trainingsuren rolden zij op 2 juli op een spectaculaire manier het nieuwe themajaar de Wondere Wereld in. De SWKGroep vestigt hiermee het Wondere Wereldrecord Koprollen.

Een bijzonder moment

Alle organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep nemen de kinderen en jongeren in het nieuwe themajaar mee op wereldreis naar de ‘Wondere Wereld’. Stimuleren van ontwikkeling is het doel. De start van het nieuwe themajaar laat de SWKGroep niet zomaar aan zich voorbij gaan. “We wilden dit nieuwe themajaar graag op een bijzondere manier starten”, vertelt Ad Doorneveld, voorzitter van de raad van bestuur van de SWKGroep. “En omdat de wereld op zijn kop nog wonderlijker is, wilden we het wondere wereldrecord koprollen vestigen”, vervolgt Doorneveld. “Uiteraard deed ik zelf ook mee!” 100.000 armen en benen gingen vier keer de lucht. Ruim 10.000 kinderen en jongeren en 2100 medewerkers, van pedagogisch medewerker, buurtwerker, leerkracht tot de directeur rolden zo met elkaar de wondere wereld in en vestigden hiermee het wondere wereldrecord koprollen.

Wondere wereld

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs. Daarom legt de SWKGroep, vanuit de pedagogische visie, jaarlijks de focus op een thema. Dit jaar is dat de ‘Wondere Wereld’. Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het nieuwe themajaar van de SWKGroep. Via de subthema’s onze aarde, ons thuis, onze sport en ons wereldwijde web worden de kinderen meegenomen op wereldreis naar de wondere wereld. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten.

Iedereen is welkom

De SWKGroep wil ontwikkeling van alle kinderen stimuleren. Daarom zijn alle kinderen welkom in de Wondere Wereld. Er is een Wondere Wereld ideeënboek ontwikkeld. Een boek vol activiteiten, pedagogische kennis en leuke tips. Het is voor iedereen gratis te downloaden via www.swkgroep.nl. Op de website leukekinderactiviteiten.nl zijn gratis uitdagende en wonderlijke kinderactiviteiten te vinden die passen bij dit thema en die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. De SWKGroep had eerder al thema’s als natuur, sport & bewegen, kunst & expressie, techniek en water. Het afgelopen jaar stond alles in het thema van Body & Brains.

Impressie van het Wondere Wereldrecord Koprollen

Deel:
×
MENU