9 juli 2019

SWKGroep verzorgt kinderplein bij de Wereldhavendagen 2019

Het programma voor kinderen en jongeren tijdens de Wereldhavendagen is dit jaar nóg uitgebreider. Tijdens de Wereldhavendagen kan iedereen de haven écht komen ervaren. Op en rond het water zijn 6, 7 en 8 september allerlei activiteiten te doen en met de ‘SWKGroep Playground’ is een plek gecreëerd speciaal voor kinderen.

SWKGroep Playground

De SWKGroep is gevraagd om het programma voor kinderen en jongeren tijdens de Wereldhavendagen te professionaliseren. “Een rol die we graag op ons nemen”, vertelt Ad Doorneveld, voorzitter van de raad van bestuur bij de SWKGroep. “De Wereldhavendagen zijn ieder jaar weer een spektakel en wij vinden het een eer om activiteiten te organiseren op het plein.” De Rotterdamse organisaties van de SWKGroep, te weten Kinderopvang BijDeHand, Stichting GroeiBriljant, Van Brienenoordschool en Buurtwerk, zullen tijdens het evenement allerlei leuke activiteiten organiseren. Het plein wordt die dagen omgedoopt tot ‘SWKGroep Playground.’

Genoeg te doen

Er zijn allerlei bijzondere activiteiten te doen. Zo kunnen kinderen hun eigen periscoop maken of een zoektocht doen in de ‘spy bottles’. Daarnaast zijn er spellen in levensgroot formaat te spelen. Zin om lekker te bouwen? Kinderen maken kans op mooie prijzen als zij de SWKGroep mascotte teQ na bouwen, in de stand die in samenwerking met LEGO is opgezet. Oudere kinderen worden ook zeker niet vergeten. Buurtwerk is het hele weekend aanwezig met verschillende optredens en workshops. Een plek om even te ‘chillen’ is er ook. Dat kan in de jongerenlounge.

Samen de Wereld Kleuren

De activiteiten voor kinderen en jongeren zijn doelgericht en met zorg uitgekozen. “Alle activiteiten sluiten aan bij onze visie ‘Samen de Wereld Kleuren’”, vult Doorneveld aan. “Met die visie zorgen we ervoor dat kinderen zoveel mogelijk leuke en uitdagende dingen beleven, zodat ze zich optimaal ontwikkelen en fundamentele levensvaardigheden op doen. Deze visie staat ook voor verbinden en samenwerken. Met ouders, kinderopvang, onderwijs, zorginstellingen en andere organisaties.”

 

Deel:
×
MENU