16 juli 2018

SWKGroep verlengt partnership met waterpolodames

SWKGroep verlengt contract met KNZB

De SWKGroep heeft het partnership met de Nederlandse waterpolodames verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Tijdens de Europese kampioenschappen waterpolo in Barcelona werd het nieuwe tweejarige contract ondertekend.

Kinderen stimuleren in hun ontwikkeling

Bewegen past bij een gezonde leefstijl en bij een gezonde ontwikkeling. Voor de SWKGroep is sport daarom een logische basis voor je mentale en motorische ontwikkeling. De SWKGroep kiest bewust voor waterpolo waarbij respect en samenwerking belangrijke aspecten zijn. Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Waterpolo is echte topsport waarvoor je niet alleen goed moet kunnen zwemmen, maar ook weerbaar moet zijn. In duels met de tegenstanders in het water moet je je mannetje/vrouwtje staan. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaarheid is een fase die daarbij hoort. Je leert je staande te houden. Ook wanneer je obstakels en hindernissen tegenkomt.”

Samen naar de spelen in 2020

De SWKGroep was het afgelopen jaar ook sponsor van de waterpolodames. Dankzij deze waardevolle bijdrage kon het team onder meer extra investeren in trainingsstages en materialen. Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB: “Het afgelopen samenwerkingsjaar voelde vanaf het begin direct goed aan. We zijn dan ook erg content dat we ook de komende twee jaar doorgaan op de ingeslagen weg, die als hoogtepunt de Spelen van Tokyo in 2020 kent. Deze samenwerking is gestoeld op een duidelijke wederkerigheid en betrokkenheid. Betrokkenheid zowel aan de kant van de SWKGroep, in alle geledingen, maar ook zeker aan de kant van de waterpolodames.”

Het Jaar van Body & Brains

Afgelopen jaar stond in het teken van ‘water’ voor alle organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep. Hierin werden allerlei activiteiten georganiseerd met water om een unieke beleving neer te zetten voor kinderen en jongeren. Nu start het Jaar van Body & Brains. Een thema waar waterpolo ook heel goed inpast. Het vele trainen maakt je lichaam sterker en sneller. Onder goede begeleiding train je zo je lijf en leer je vooruit te denken en samen te werken. De waterpolovrouwen en de bijbehorende staf leveren (interactieve) bijdragen door middel van vlogs, gastcolleges en waterpoloclinics voor de kinderen op alle locaties.

Deel:
×
MENU