Meer informatie over het coronavirus
9 september 2019

SWKGroep Playground op de Wereldhavendagen

“Ik won bijna, maar toen viel ik”
9-jarige Sarah vermaakt zich op SWKGroep Playground tijdens de Wereldhavendagen

“Hoeveel boten liggen daar wel niet?” Sarah van 9 jaar probeert ze te tellen. “1, 2, 3, 4; of is dat nou dezelfde? Vanuit deze hoek is het lastig ze uit elkaar te houden.” Sarah bekijkt  de Wereldhavendagen om een hoekje dankzij de periscoop die ze bouwde op de SWKGroep Playground. De Wereldhavendagen is zoveel meer dan schepen kijken. Speciaal voor kinderen en jongeren was er de SWKGroep Playground op het Willemsplein. Sarah uit Rotterdam Ommoord kwam zaterdag 7 september langs en vertelt wat ze allemaal heeft beleefd.

Eigen boot maken

“Het was super tof om een kijkje te nemen op alle boten. Vooral die met die mannen in blauwe pakken was cool”, zegt Sarah. “Maar ik zag kinderen lopen met een bijzondere kijker; dat wilde ik ook! ’s Middags mocht ik van papa eindelijk gaan knutselen. En weet je wat het leuke was? Naast het maken van een periscoop was er nog veel meer! Ik heb de suikerklontjestest gedaan en er zit dus heel veel suiker in ketchup. Dat wist ik helemaal niet. En ik mocht zelf mijn eigen boot maken. Van gebruikt plastic, dus dat was ook nog eens goed voor de aarde. Met allemaal onbekende kinderen heb ik mega groot Twister gespeeld. Dat was moeilijk. Ik won bijna, maar toen viel ik. Hihi.”

Duizenden mensen

Met Sarah hebben duizenden kinderen en jongeren afgelopen weekend de SWKGroep Playground bezocht. “Wij zijn heel tevreden”, zegt Nadja, pedagogisch medewerker bij Kinderopvang BijDeHand. “Het was een enorme eer om het kinderen- en jongerenprogramma te verzorgen tijdens de Wereldhavendagen. Dan is het extra gaaf als er zoveel kinderen en jongeren op afkomen.” Wat was voor Nadja het hoogtepunt? “Heel veel kinderen hebben geluisterd naar ons voorleesverhaal over duurzaamheid. Daardoor hebben ze ook nog wat geleerd. Dat vind ik sowieso het toffe aan mijn werk: op een leuke manier kinderen wat leren!”

Deel:
×
MENU