19 september 2019

SWKGroep Goede Doelen Toernooi: €10.000,- voor Stichting Waterpas

Op woensdag 18 september werd Golfclub Kleiburg het decor voor een grote inzamelingsactie. Tijdens het SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi deden onze relaties mee aan de wedstrijd (18 holes) of de clinic. En dat leverde €10.000,- op voor Stichting Waterpas, die zich inzet voor schoon drinkwater in arme gebieden in Kenia.

Inmiddels is het al 9 jaar een traditie. De SWKGroep nodigt relaties uit om hun slag te slaan op de golfbaan. “Ieder jaar kiezen we een goed doel”, zegt Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SWKGroep. “Dit jaar is gekozen voor Stichting Waterpas. Zij geven kinderen een basisbehoefte en daarmee een hoopvolle toekomst. Iets dat ook goed bij ons past. Op een heel andere schaal werken wij ook aan een hoopvolle en goede toekomst van kinderen.” Ook voor kinderen van de SWKGroep kinderopvangorganisaties waren er leuke activiteiten. Er werd een golfclinic gegeven, een vlog gemaakt en er werd door middel van een enquête onderzocht hoe het staat met het waterbewustzijn van de volwassen deelnemers. Het toernooi was succesvol: aan het eind van de dag overhandigde Ad Doorneveld, de cheque aan Leonard Gort van Stichting Waterpas.

Stichting Waterpas
In Afrika is vervuild drinkwater een groot probleem: het is de belangrijkste veroorzaker van veel ziekten, met name onder kinderen. Stichting Waterpas voorziet arme scholen in de regio Mombassa van gratis drinkwater. Hierdoor zijn deze schoolkinderen minder vaak ziek, volgen zij meer onderwijs, zijn ze beter geconcentreerd en bouwen ze zo aan hun eigen toekomst. Stichting Waterpas koopt het schone drinkwater in bij de social enterprise Dutch Water Limited, in handen van enkele Nederlandse social enterpreneurs. Op deze wijze zorgt een donatie aan de Stichting Waterpas voor een steuntje in de rug voor een hoopvolle toekomst voor de arme Keniaanse kinderen, hun land en hun continent.

Deel:
×
MENU