SWKGroep en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland slaan handen ineen

Met professioneel jongerenwerk in Zuid-Holland een mooie aanvulling: sinds 2 augustus 2021 hoort Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (STJJMH) bij de SWKGroep.

Samenwerken biedt sterke positie in Sociaal Domein
“Al enige tijd hadden wij de wens om ons te verbinden aan een sterke partij”, vertelt Roel van der Vet, voormalig directeur STJJMH. “Een sterke partij waarmee wij onze kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen. En waarmee we onze continuïteit waarborgen binnen een veranderend werkveld. Deze partij hebben wij gevonden in de SWKGroep”. Welzijnswerk is geen onbekend terrein voor de SWKGroep, met Buurtwerk onder de paraplu. Deze samenwerking versterkt de positie in het sociaal domein. Een positie van waaruit we de samenleving nog beter van dienst kunnen zijn.

Samenwerken vanuit gedeelde visie
Zowel STJJMH, als Buurtwerk hebben een gedeelde visie. Beiden zetten zich in om het potentieel van mensen tot bloei te laten komen. Een samenwerking met Buurtwerk betekent voor STJJMH dat zij zelfstandig naast Buurtwerk onder de koepel van de SWKGroep functioneert. Om deze samenwerking mogelijk te maken, heeft er op 2 augustus een bestuurlijke overname plaatsgevonden door de SWKGroep. Buurtwerk en STJJMH worden aangestuurd door directeur Tanja Jagtenberg.

Veilig en vertrouwd
De SWKGroep neemt al het personeel van STJJMH over. Zij mogen ongeveer 3.000 SWKGroep-medewerkers tot hun nieuwe collega’s rekenen. De medewerkers van STJJMH die nu het jongerenwerk in de gemeentes uitvoeren, blijven dat ook in die gemeentes doen. “Vertrouwde gezichten geven stabiliteit en continuïteit in buurten en wijken en dat is het allerbelangrijkste”, aldus Edgar Kannekens, bestuurder SWKGroep.