Innovatieprijs 2017 – winnaars bekend

De beweegplaat en de Buurt&Zo app winnaars SWKGroep Innovatieprijs

Tijdens de feestelijke maar spannende finale in de Dutch Innovation Factory zijn de beweegplaat van Cas en de Buurt&Zo app van Buurtwerk uitgeroepen tot winnaars van de SWKGroep Innovatieprijs 2017. Zij gaan samen met de SWKGroep met deze ideeën aan de slag om onze wereld mooier en duurzamer te maken. Daarnaast brengen de winnaars een uniek bezoek aan de Dreamhal en zijn ze aanwezig bij de wereldrecordpoging van het Nuon Solar Team.

De SWKGroep Innovatieprijs

Het is het Jaar van Techniek binnen de SWKGroep. Daarom is de SWKGroep op zoek gegaan naar innovatieve ideeën om onze mooie aarde te beschermen. Ruim 170 ‘Willie Wortels’ zonden hun idee in. De jury koos hieruit zeven finalisten. De ruim 2500 online uitgebrachte stemmen telden voor 50% mee in de finale. De andere 50% werd bepaald door de jury bestaande uit Rien de Vries (directeur Dutch Innovation Factory), Nino Bellengé (Health Innovator bij Vital Innovators) en Naz Cosgun (kinderraad BSO Mini & Maxi van Kinderopvang BijDeHand). Geniet van de foto’s van de SWKGroep Innovatieprijs finale.

Hieronder presenteren de finalisten hun ideeën graag nog een keer aan u.

Nieuwsgierig hoe het met de uitwerking van de ideeën gaat? Houd deze website en onze Facebookpagina in de gaten.

Stemmen innovatieprijs

Finalisten 4 - 12 jaar

Mijn idee is een beweegplaat. Op een grote plaat zijn sensoren gekoppeld die energie opvangen. Door mensen erop te laten bewegen, springen, dansen of lopen wordt energie opgewekt. Deze energie wordt in een generator opgevangen. Daar wordt het omgezet in stroom. Zo kan bijvoorbeeld een lamp branden.

Bekijk hier mijn superidee.

Ons IKC van de toekomst voorziet zichzelf. Denk aan zonnepanelen, duurzaam hergebruikte materialen, regentonnen, hergebruikt afwaswater en een mesttank onder het gebouw om zelf gas op te wekken.
Natuurlijk mag een moestuin en windmolen niet ontbreken.

Bekijk hier ons superidee.

Wij maken van oude kranten een recycletas. Handig als cadeautas, om je gekochte kleding in te doen en je boodschappen. Hoe leuk is het om je groente of fruit in zo’n leuke tas te doen?

Bekijk hier ons superidee.

Wij maken de wereld graag wat mooier met mutsen! Wij maken hele mooie mutsen om uit te delen. Wanneer je een muts op hebt, kan de kachel ook wat lager. En dat is beter voor het milieu!

Bekijk hier ons superidee.

Finalisten 18 jaar en ouder

Voor Buurtwerk hebben wij de Buurt&Zo app ontworpen. Deze app vervangt de kleurenkaart om de jongeren in kaart te brengen. Zowel jongeren als jongerenwerkers kunnen de app gebruiken. De app verlaagt de drempel voor jongeren, scheelt tijd en heel veel papier. Lekker duurzaam en handig dus!

Bekijk hier ons idee.

Wij willen een zindelijkheidstraining op alle locaties: de SWKPOTTY-training. Kinderen worden hiermee 4 maanden eerder zindelijk, dus minder luiers. Door de SWKPOTTY-training op alle SWKGroep-locaties besparen we 52.682 kg afval per jaar! Daarnaast nog eens een besparing van 165.998 kg luierafval thuis, minder kosten aan luiers en afvalverwerking én blije ouders!

Bekijk hier ons idee.

Mijn idee is de Stress-app (informele mentor). Stress, hoe ga jij ermee om? Door gebruik van een horloge kun je stress meten via je huid. Met de app krijg je overzicht in stressmomenten en oefen je in omgaan met stress door contact met je vrienden. Je betrekt iemand uit jouw omgeving die je helpt. Stop stress, start de app!

Bekijk hier mijn idee.

bdh
triodus
ijsk
kern
koko
cokd
dtv
gb
dbw
buurtwerk
swkfacet
×
MENU