4 juli 2019

Spetterende waterpoloclinic voor kinderen van de Van Brienenoordschool

waterpoloclinic

Uithoudingsvermogen, kracht, een goede zwemtechniek en natuurlijk goed kunnen gooien. Zomaar wat kenmerken die je als waterpolospeler moet bezitten. Kinderen uit groep 4 van de Rotterdamse Van Brienenoordschool maakten op dinsdag 2 juli kennis met deze sport tijdens een bijzondere waterpoloclinic in Zwemcentrum Rotterdam. En dit alles onder leiding van het Nederlands dames waterpoloteam.

Kijken, aanvallen en scoren

Het team dat momenteel traint voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, liet eerst wat vaardigheden aan de kinderen zien. Vol aandacht keken zij naar wat de dames in petto hadden. Aanvallen, scoren en vrije worpen: alles werd uitgelegd. Daarna was het de beurt aan de kinderen zelf. De spieren werden natuurlijk eerst opgewarmd met een stevige warming-up. Ook aan de kinderen met nog onvoldoende zwemervaring was gedacht. Zij kregen een landtraining: waterpolo op het droge dus. Voorafgaand aan alles was er voor iedereen de mogelijkheid om de wedstrijd tegen Italië te kijken. Deze wedstrijd werd gespeeld als voorbereiding op het wereldkampioenschap en gaf de kinderen al een duidelijk beeld van wat er van hen verwacht werd.

Waterdichte samenwerking

Waterpolo is topsport en helpt bij de mentale en motorische ontwikkeling van kinderen. Daarom is de SWKGroep, waar de Van Brienenoordschool sinds april onderdeel van is, een samenwerking aangegaan met het dames waterpoloteam. Een bewuste keuze, want waterpolo is echt een sport waarvoor je sterk en weerbaar moet zijn. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun groei en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaar maken hoort daarbij. Zo leren kinderen zich staande te houden, ook wanneer zij obstakels en hindernissen tegenkomen.

Deel:
×
MENU