8 februari 2018

Skypen met War Child kinderen in Jordanië

skypen-met-war-child-kinderen-in-jordanie

“Welke vakken leer jij op school? Heb je weleens sneeuw gezien? Wat is jouw grootste droom?” Zomaar wat vragen die de BSO-kinderen van de SWKGroep kinderopvangorganisatie IJsselkids stelden tijdens een skypesessie aan ‘War Child’-kinderen in Jordanië.

Stefan, Tristan, Senna en Luuk, allen 10 of 11 jaar oud, waren best een beetje zenuwachtig. Kinderen die je niet kent interviewen in de Engelse taal en dan ook nog eens via een beeldscherm. Ze vonden het een bijzondere ervaring. Ook de 50 kinderen die in de zaal ernaast meekeken, beleefden een topmiddag. Team War Child You-Tuber Niels Oosthoek begeleidde de skypesessie. Toen alle vragen gesteld waren, gaven zowel de kinderen in Jordanië als de BSO-kinderen nog een kleine show weg. De kinderen in Jordanië lieten een traditionele dans zien en de kinderen van IJsselkids brachten de coolste moves van hun ‘funny dance’ ten tonele. Op het eind hadden de BSO-kinderen nog een verrassing voor hun Jordaanse leeftijdsgenoten. Voor ieder kind is een armband gemaakt die via War Child naar Jordanië wordt gestuurd. Benieuwd geworden naar deze bijzondere ontmoeting? Klik hier voor een compilatiefilmpje!

Bijzondere samenwerking met War Child

De SWKGroep zorgt dagelijks dat kinderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. War Child helpt kinderen in oorlogsgebieden. Iets dat de SWKGroep niet kan vanuit hier en daardoor enorme waardering heeft voor het werk van War Child. Werk dat zoveel mogelijk ondersteuning nodig heeft. Daarnaast wil de SWKGroep haar kinderen meegeven dat de wereld groter is dan het veilige Nederland. Dat er kinderen zijn die een heel andere jeugd hebben waarin vrede soms heel ver weg is. En hoe belangrijk het is om de vrede te bewaren. Daarom werken deze twee organisaties samen.

Deel:
×
MENU