Samenwerking met Prinses Máxima Centrum en SWKGroep officieel

Op dinsdag 17 april tekenden Diana Monissen (CEO van het Prinses Máxima Centrum) en Ad Doorneveld (voorzitter Raad van Bestuur van de SWKGroep) een samenwerkingscontract. Onder toeziend oog van Mike, Laura en Zoë van KOKO Kinderopvang, onderdeel van de SWKGroep, zetten zij een handtekening onder het contract. Waarbij de SWKGroep niet alleen een financiële maar ook een pedagogische bijdrage levert.

Pedagogische bijdrage aan ‘brussen-ruimte’

Kinderen met kanker kunnen vanaf 18 mei 2018 terecht in het splinternieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum dat volledig is gespecialiseerd in kinderoncologie. Maar niet alleen het kind met kanker wordt getroffen. Het heeft invloed op het hele gezin rondom het kind en niet op de laatste plaats op de broers en zussen. De SWKGroep heeft een financiële bijdrage geleverd aan de inrichting van de broers-zussen (brussen) opvangruimte in het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast levert de SWKGroep inhoudelijke expertise op het gebied van opvang. Zo is meegedacht over een goede indeling van de brussen-ruimte en over de protocollen voor de opvang van de broers en zussen door vrijwilligers. Verder zorgen wij voor advies en aanschaf van het aanbod in spel en speelgoed.

De SWKGroep is trots op deze samenwerking

“Het past bij ons om ieder kind optimale ontwikkelingskansen te geven. Ook als je onderdeel bent van een gezin waarvan je broer of zus kanker heeft,” aldus Ad Doorneveld. De SWKGroep zal ook na de opening een bijdrage blijven leveren voor de brussen-opvang door het trainen van vrijwilligers die de opvang van de broers en zussen verzorgen.

Een belangrijke bijdrage voor kind en gezin

“Het gewone leven van kind én gezin nog zoveel mogelijk door laten gaan is het belangrijkste,” aldus Diana Monissen. “De SWKGroep gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren”.

Mogen de kinderen ook buitenspelen?

Hoe is het om de baas van het Prinses Máxima Centrum en van de SWKGroep te zijn? Kunnen de kinderen ook dingen doen in het ziekenhuis? Is er ook een Playstation? Wat krijgen de kinderen daar te eten? Zijn er ook troostdieren om te knuffelen als de kinderen verdrietig zijn? Zijn er altijd lieve kinderen of ook wel eens brutale kinderen? Waarom helpen jullie het Prinses Máxima Centrum? Drie kinderen van KOKO Kinderopvang (onderdeel van de SWKGroep) kregen de kans om vragen te stellen aan Diana Monissen en Ad Doorneveld. In een speciale kinderpersconferentie vroegen zij beide bestuurders de oren van het hoofd. “ Ik wilde weten waarom je niet in het ziekenhuis mag blijven slapen bij je vriendje die kanker heeft. Ze vonden dat een hele goede vraag.“, zei Mike trots na afloop.

Deel:
×
MENU