23 oktober 2019

Rommel in kunst veranderen tijdens Wondere Wereld Duurzaamheidsdag

Van rommel kunst maken, met dit soort activiteiten gingen kinderen en jongeren van kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs aan de slag op 22 oktober. Op de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag van de SWKGroep.

“Voor volwassenen is de stap naar duurzaamheid een grote, omdat we zoveel moeten veranderen”, zegt Hinke Cooiman activiteitencoördinator van de SWKGroep. “Maar kinderen kunnen we leren om hun leven duurzaam in te richten, zodat het vanzelfsprekend is voor hen. Vandaar dat we de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag organiseren. Een dag waarop we de kinderen spelenderwijs leren wat duurzaamheid is: een aarde die nog lang meegaat.”

Rommel in kunst veranderen

Spelenderwijs leren over duurzaamheid, hoe gaat dat? “Door de kinderen spelletjes te laten doen die met duurzaamheid te maken hebben”, vertelt Hinke.“ Zo leerden de jongste kinderen dat zeeschildpadden last hebben van de grote hoeveelheid plastic in de oceanen. Enthousiast steunden zij vervolgens de campagne De Plastic Bende van het Wereld Natuur Fonds. De oudere kinderen maakten oude kleding weer hip en veranderden rommel in kunst. Zo kreeg moeder aarde hulp van kinderen.”

Wondere Wereld

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs. Daarom legt de SWKGroep, vanuit de pedagogische visie, jaarlijks de focus op een thema. Dit jaar is dat de ‘Wondere Wereld’. Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het themajaar van de SWKGroep. Via de subthema’s onze aarde, ons thuis, onze sport en ons wereldwijde web worden de kinderen meegenomen op wereldreis naar de wondere wereld. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten.

Deel:
×
MENU