Wondere Wereld Peace Challenge

War Child en de SWKGroep sloegen de handen weer ineen om het werk van War Child onder de aandacht te brengen bij kinderen. Vanaf 20 oktober ging de Wondere Wereld Peace Challenge van start.

Meet & greet met profvoetbalster Miedema
Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gingen de kinderen en jongeren op de SWKGroep kinderopvang-, zorg-, buurtwerk- en onderwijslocaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken vol aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Kinderen bedachten activiteiten zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We zijn enorm trots op de acties van onze kinderen! Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek hielp de kinderen op weg. We wilden dat alle kinderen en jongeren ook zelf creatief nadachten over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leerden ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Iedere actie leverde vervolgens één punt op. De SWKGroep-locatie met de meeste punten won de hoofdprijs: een meet & greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, profvoetbalster en trotse ambassadeur van War Child. bekijk hier de meet & greet aftermovie.

De Wondere Wereld
War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. De SWKGroep helpt kinderen zich te ontwikkelen tot veerkrachtige en zelfbewuste personen. Jaarlijks bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee de kinderen het hele jaar aan de slag gaan. We organiseren gedurende dat jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld. Ook kun je hiervoor leuke inspiratie op doen in het ideeënboek.