Werken en leren

De kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep groeien. Wij hechten veel waarde aan vakkundig personeel. Een logische stap is ‘Werken en leren bij de SWKGroep’. De leerling van nu is de medewerker van de toekomst. Door aan de start van de opleiding kennis (onderwijs) en kunde (werkveld) gelijktijdig in te zetten, bundelen wij onze krachten en bieden een optimaal leer- en werkklimaat aan de student.

SWKGroep en Zadkine

De BBL-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker is een op maat gemaakte opleiding in samenwerking met het Zadkine in Rotterdam. Deze resulteert in het diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Studenten krijgen gedurende de opleiding een werk- en ervaringsplek op de buitenschoolse opvang van één van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep. In het onderwijsprogramma zijn de kernwaarden van de SWKGroep verwerkt. Ook is er een aanvullend lesprogramma. Vanuit de diverse disciplines binnen de kinderopvang worden er gastlessen gegeven. Bij het behalen van het diploma is er baangarantie bij één van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep.

Combineren van werken en leren

Je combineert het werken op de buitenschoolse opvang met één schooldag (van 8:30 – 17:30 uur op woensdag). Deze dag bestaat voornamelijk uit theorie. Er komen verschillende lesvormen aan bod zoals pedagogiek, beleid en communicatie. De studiebelasting is ongeveer 10 tot 15 uur per week. Je kunt ook worden ingezet op de voorschoolse opvang en de tussenschoolse opvang. De werktijden bij de voorschoolse opvang zijn van 7:30 tot 8:30 uur en bij de buitenschoolse opvang verschillend per locatie maar gemiddeld van 14:00 tot 18:30 uur.

Bekijk de vacature voor de opleiding die start in oktober.

Ja, ik wil werken en leren bij de SWKGroep!

 

Werken en leren

 

Deel:
×
MENU