Werken en leren

Alle SWKGroep-organisaties (Kinderopvang, Zorg, Buurtwerk en Onderwijs) hechten veel waarde aan vakkundig en goed opgeleid personeel. De leerling van nu is de medewerker van de toekomst! Door aan de start van de opleiding kennis (onderwijs) en kunde (werkveld) gelijktijdig in te zetten, bundelen wij onze krachten en bieden een optimaal leer- en werkklimaat aan de student. Naast professionele groei zetten wij in op persoonlijke ontwikkeling en het maken van ‘verbinding’; één van de kernwaarden van de SWKGroep.

Samenwerkingsverbanden

De SWKGroep werkt samen met verschillende ROC’s in Nederland. Uit deze samenwerkingsverbanden is een aantal gepersonaliseerde opleidingstrajecten ontstaan. Zo hebben we op maat gemaakte opleidingen Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 in samenwerking met het Albeda, Zadkine en MBO Rijnland. Ook werken we samen met het ROC Mondriaan (combi-opleiding Social Works en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4). Studenten krijgen gedurende de opleiding een werk- en ervaringsplek bij één van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep. Zo maken zij kennis met het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de buitenschoolse opvang. Wanneer een student zijn diploma behaalt, voldoet hij aan alle eisen en wetgeving op het gebied van VVE, taaleis 3F en babyscholing.

BBL-opleidingen

Bij de BBL-opleidingen gaan de leerlingen 1 dag in de week naar school en werken zij 3-4 dagen per week bij één van onze kinderopvangorganisaties op het kinderdagverblijf  (KDV) en bij de buitenschoolse opvang (BSO). Met een geldig VVE-certificaat, babyscholing en Nederlands op 3F niveau voldoen zij na de afronding van de opleiding aan alle wettelijke eisen om direct ingezet te kunnen worden binnen alle werksoorten in de kinderopvang. Naast de basistheorie die de BBL-ers krijgen op de lesdag op school, bieden wij expertiselessen aan, rechtstreeks uit praktijk, verzorgd door onze ervaren medewerkers. Naast professionele groei zetten wij in op persoonlijke ontwikkeling. Zo bereiden wij leerlingen zoveel mogelijk voor op het werkveld en leiden we hen op tot waardevolle nieuwe collega’s!

LET OP: Momenteel hebben wij geen BBL plekken beschikbaar. Je kunt wel aangeven dat je interesse hebt via deze BBL vacature. Dan ontvang je bericht van ons zodra er weer een nieuwe BBL-klas start.

Bekijk hier de overige vacatures bij de SWKGroep