Werken en leren

Buurtwerk en de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep groeien. Wij hechten veel waarde aan vakkundig personeel. Een logische stap is ‘Werken en leren bij de SWKGroep’. De leerling van nu is de medewerker van de toekomst. Door aan de start van de opleiding kennis (onderwijs) en kunde (werkveld) gelijktijdig in te zetten, bundelen wij onze krachten en bieden een optimaal leer- en werkklimaat aan de student. Naast professionele groei zetten wij in op persoonlijke ontwikkeling en het maken van verbinding. Verbinden is één van de belangrijkste kernwaarden van de SWKGroep. Met ‘Werken en leren bij de SWKGroep’ verbinden wij onderwijs met kinderopvang en Buurtwerk.

SWKGroep en Zadkine

De BBL-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker is een op maat gemaakte opleiding in samenwerking met het Zadkine in Rotterdam. Deze resulteert in het diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Studenten krijgen gedurende de opleiding een werk- en ervaringsplek op de buitenschoolse opvang van één van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep. In het onderwijsprogramma zijn de kernwaarden van de SWKGroep verwerkt. Ook is er een aanvullend lesprogramma. Vanuit de diverse disciplines binnen de kinderopvang worden er gastlessen gegeven.

SWKGroep en ROC Mondriaan

Samen met het ROC Mondriaan in Den Haag is in september 2018 de BOL-opleiding sociaal-cultureel werk en gespecialiseerd pedagogisch medewerker gestart. Met deze opleiding behaalt een leerling twee kwalificaties op mbo-niveau 4. Vier dagen in de week gaat de leerling op de werkplek aan de slag en krijgt daar instructie en onderwijs van praktijkbegeleiders en docenten. Eén dag per week krijgt hij les op ROC Mondriaan. Ook in dit onderwijsprogramma zijn de kernwaarden van de SWKGroep verwerkt. De student gaat aan de slag en loopt stage bij de organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep. Zo leert en ervaart hij bij Buurtwerk alles op het gebied van sociaal-cultureel werk en bij de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang alles over kinderopvang. Bij het behalen van het diploma is er baangarantie bij Buurtwerk of één van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep.

SWKGroep en het Albeda College

Vanaf februari 2019 starten we samen met het Albeda College een nieuwe BBL-klas. Door deze samenwerking krijgen studenten de mogelijkheid om werkervaring op te doen in de praktijk. Zij krijgen een 20-urig contract aangeboden. Tijdens de opleiding gaat de student aan de slag bij een kinderopvangorganisatie die onderdeel is van de SWKGroep. Zo maken zij kennis met het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de buitenschoolse opvang. Wanneer een student na drie jaar zijn diploma behaald, voldoet hij aan alle eisen en wetgeving op het gebied van VVE, taaleis 3F en babyscholing. In het curriculum zijn de kernwaarden van de SWKGroep verwerkt. Met ‘Werken en Leren bij de SWKGroep’ verbinden wij het onderwijs met kinderopvang. De leerling van nu is de medewerker van de toekomst!

Er zijn inmiddels 4 BBL klassen gestart. Deze zomer studeren de eerste studenten af en mogen hun diploma in ontvangst nemen.

Bekijk de vacatures bij de SWKGroep

Of meld je aan voor één van de werk- leertrajecten bij de SWKGroep.

LET OP: Momenteel hebben wij geen BBL plekken beschikbaar. Vul het contactformulier in, dan ontvang je bericht van ons zodra er weer plaatsen beschikbaar zijn.

Ja, ik wil werken en leren bij de SWKGroep!

 

Werken en leren

Deel:
×
MENU