Waterdichte samenwerking met Nederlands dames waterpoloteam

Sport is voor de SWKGroep een logische basis voor de mentale en motorische ontwikkeling van kinderen. Een goede reden voor de SWKGroep om een sponsorcontract af te sluiten met het Nederlands dames waterpoloteam. Deze driejarige samenwerking is gestart in 2017 in ons Jaar van Water omdat het waterdicht paste bij ons jaarthema, ons beleid van sporten, gezond bewegen en ontwikkeling van kinderen door het bieden van bijzondere ervaringen. De SWKGroep en het Nederlands dames waterpoloteam zorgden voor spetterende wateractiviteiten, bijzondere uitdagingen en de gaafste waterevenementen voor de kinderen in onze kinderopvang-, zorg-, buurtwerk- en onderwijsorganisaties.

Waterpoloclinics voor de kinderen

Samenwerken, kracht, uithoudingsvermogen en vooral heel veel plezier! Kinderen van de verschillende SWKGroep-organisaties maakten tijdens de schoolvakanties kennis met waterpolo tijdens de waterpoloclinics van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). De dames en bondscoach van het Nederlands waterpoloteam zorgden voor een spetterende kennismaking met deze topsport.

Bewuste keuze voor waterpolo

Waterpolo is échte sport waarvoor je niet alleen goed moet kunnen zwemmen, maar ook weerbaar moet zijn. In duels met de tegenstanders in het water moet je je mannetje/vrouwtje staan. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun groei en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaar maken hoort daarbij. Je leert je staande te houden ook wanneer je obstakels en hindernissen tegenkomt.