Volvo Ocean Race

Kom naar de SWKGroep KidsCorner tijdens de Volvo Ocean Race Finish!

De Volvo Ocean Race. Een zeilavontuur over vier oceanen en langs zes continenten. De finish in Den Haag wordt een week lang (24 juni t/m 1 juli) groots gevierd. Op 24 juni finishen de boten en kan Team Brunel de race winnen. Komen jullie hen ook binnenhalen? Op het strand is er verder van alles te beleven. Voor jong en oud. Neem deel aan verschillende sportieve clinics (suppen, golfen, beachvolleybal, powerkite) en bewonder de Volvo Ocean Race zeilschepen.

In de SWKGroep KidsCorner worden de leukste kinderactiviteiten georganiseerd. Van het zelf bouwen van een gemotoriseerd bootje en de Meneer Sushi speurtocht tot aan XL watermemory en andere uitdagende spellen. De kinderen mogen ook gewoon even lekker komen chillen in de heerlijke zitzakken.

Op avontuur met de Volvo Ocean Race tijdens het Jaar van Water

Het is het Jaar van Water voor de SWKGroep. Twaalf maanden lang draait alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Naast het water-ideeënboek, waterdagen en spetterende wateractiviteiten zijn we nauw betrokken bij de Volvo Ocean Race. De langste en zwaarste zeilwedstrijd van de wereld. Wij nemen de kinderen van onze kinderopvang-, buurtwerk- en zorgorganisaties mee op avontuur tijdens deze spannende zeilreis! Op deze manier maken zij kennis met de zeilsport. Die niet alleen bestaat uit fysieke kracht, maar ook mentaal een uitdaging is. Het vergt doorzettingsvermogen, intensieve samenwerking, stressbestendigheid en moed. En dat is wat wij ‘onze’ kinderen ook graag meegeven.

Wat is de Volvo Ocean Race?

De Volvo Ocean Race wordt elke drie jaar gevaren en duurt acht maanden. De beste zeilers van de wereld varen in teams de wereld over. Ze varen over vier oceanen en komen op vijf werelddelen. In totaal wordt zo’n 83.000 kilometer afgelegd. De race is gestart op 22 oktober 2017 in Alicante, Zuid-Spanje.

Kinderen ‘zeilen’ mee

Op alle kinderopvanglocaties hangt een doe-poster voor de kinderen op de groep. Op deze posters staan de elf etappes die de zeven boten afleggen. Voor kinderen een geweldige manier om ‘mee te zeilen’. Voordat iedere race start, kunnen de kinderen op de poster hun voorspelling doen. Na iedere race ontvangen alle locaties de uitslag van de race per e-mail en wordt hen gevraagd een nieuwe voorspelling te doen. De uitslagen van iedere race vindt u ook op deze pagina.

Wij zijn bij de aankomst in Den Haag

Rond 24 juni 2018 komen de zeilboten aan in Scheveningen. Met circa 500.000 bezoekers en negen dagen feest wordt de binnenkomst van de zeilboten gevierd. De SWKGroep is daarbij aanwezig met een KidsCorner en onze mascotte teQ! Uiteraard met gave activiteiten voor de kinderen en een waterlab.

Aan boord bij Team Brunel

Tijdens de Volvo Ocean Race stappen we aan boord bij Team Brunel. Gedurende de zwaarste zeilrace van de wereld nemen zij ons acht maanden mee op avontuur. Onze overeenkomsten: Samenwerken, inspireren en het bieden van mogelijkheden aan de volgende generatie. Lees meer over onze samenwerking met Team Brunel.

×
MENU