Volvo Ocean Race

Spectaculaire finish Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race wordt elke drie jaar gevaren en duurt acht maanden. De beste zeilers van de wereld varen in teams de wereld over. Ze varen over vier oceanen en komen op vijf werelddelen. In totaal wordt zo’n 83.000 kilometer afgelegd. De race is gestart op 22 oktober 2017 in Alicante, Zuid-Spanje. En eindigde op 24 juni 2018 in Den Haag/Scheveningen. Na een spannende laatste etappe heeft Team Brunel de derde plaats behaald in het eindklassement. Met circa 500.000 bezoekers en negen dagen feest is de binnenkomst van de zeilboten groots gevierd. De SWKGroep was daarbij aanwezig met een KidsCorner en onze mascotte teQ! Uiteraard met gave activiteiten voor de kinderen. Van het zelf bouwen van een gemotoriseerd bootje en de Meneer Sushi speurtocht tot aan XL watermemory en andere uitdagende spellen. De kinderen konden ook gewoon even lekker chillen in de heerlijke zitzakken.

Op avontuur met de Volvo Ocean Race tijdens het Jaar van Water

Juli 2017 tot juli 2018 was het Jaar van Water voor de SWKGroep. Twaalf maanden lang draaide alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Naast het waterideeënboek, waterdagen en spetterende wateractiviteiten waren we nauw betrokken bij de Volvo Ocean Race. De langste en zwaarste zeilwedstrijd van de wereld. Kinderen van onze kinderopvang-, buurtwerk- en zorgorganisaties gingen mee op avontuur tijdens deze spannende zeilreis! Op deze manier maakten zij kennis met de zeilsport. Die niet alleen bestaat uit fysieke kracht, maar ook mentaal een uitdaging is. Het vergt doorzettingsvermogen, intensieve samenwerking, stressbestendigheid en moed. En dat is wat wij ‘onze’ kinderen ook graag meegeven.

Aan boord bij Team Brunel

Tijdens de Volvo Ocean Race zijn we aan boord gestapt bij Team Brunel. Gedurende de zwaarste zeilrace van de wereld namen zij ons acht maanden mee op avontuur. Onze overeenkomsten: Samenwerken, inspireren en het bieden van mogelijkheden aan de volgende generatie.