Themajaar Body & Brains

Wij stimuleren de ontwikkeling van het kind en jongvolwassenen in de leeftijd van min 9 maanden tot 23 jaar. Dit doen wij door kinderen en jongeren verschillende, unieke belevenissen te laten ervaren die zij zich zullen herinneren. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit de pedagogische visie jaarlijks de focus gelegd op een thema. Het themajaar ‘water’ is tijdens de finish van de Volvo Ocean Race spetterend afgesloten. Van juli 2018 tot juli 2019 gaan alle kinderen van de SWKGroep aan de slag met het thema Body & Brains.

Een jaar lang alles over Body & Brains

Alle kinderopvang-, buurtwerk-, en zorgorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep, nemen de kinderen mee in een wereld van optische illusies en hersenkrakers. Ook gezond eten, sporten, relaxen en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod.
Er zijn zes thema’s in het Jaar van Body & Brains.

  • Breinbrekers – daag je hersens uit en houd ze scherp.
  • Spelen en sporten – blijf lekker in beweging.
  • Relaxen – doe dingen waar je blij van wordt. Slapen is ook relaxen.
  • Eten en drinken – gezond én lekker natuurlijk.
  • Vrienden – doe samen met vrienden iets leuks. Of doe iets aardigs voor een ander.
  • Verzorging – wat kan je doen om goed voor je eigen lichaam te zorgen.

Kinderen, ouders en medewerkers beleven het mee

Er is een Body & Brains ideeënboek ontwikkeld. Een boek vol activiteiten, pedagogische kennis en leuke tips. Gedurende het hele jaar worden de kinderen op de locaties meegenomen in de wereld van Body & Brains. Op de website leukekinderactiviteiten.nl zijn leuke en uitdagende kinderactiviteiten te vinden die passen bij dit thema.

PS: benieuwd naar onze eerdere thema’s Water, Techniek, Natuur, Sport & Bewegen en Kunst & Expressie? Bekijk dan al onze ideeënboeken.