Team Brunel

Spectaculaire finish Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race. Een zeilavontuur over vier oceanen en langs zes continenten. De finish in Den Haag is een week lang (24 juni t/m 1 juli) groots gevierd. Op 24 juni finishten de boten. Na een spannende laatste etappe heeft Team Brunel de derde plaats behaald in het eindklassement.
In de SWKGroep KidsCorner zijn de leukste kinderactiviteiten georganiseerd. Van het zelf bouwen van een gemotoriseerd bootje en de Meneer Sushi speurtocht tot aan XL watermemory en andere uitdagende spellen. De kinderen konden ook gewoon even lekker chillen in de heerlijke zitzakken.

Team Brunel & SWKGroep

Tijdens de Volvo Ocean Race en het Jaar van Water stapte de SWKGroep aan boord bij Team Brunel. Gedurende de zwaarste zeilrace van de wereld namen zij ons en onze mascotte teQ acht maanden mee op avontuur. Onze overeenkomsten? Samenwerken, inspireren en het bieden van mogelijkheden aan de volgende generatie. Samenwerken doen de kinderen al vanaf dag één bij onze opvang. Samen activiteiten bedenken, samen eten, deelnemen aan de kinderraad. Samenwerken is onlosmakelijk verbonden aan de SWKGroep.

Zeilers van Team Brunel als inspiratie

Schipper Bouwe Bekking: “We willen als team graag kansen bieden aan volgende generaties. Dat doen we aan boord maar ook door samen te werken met de SWKGroep. Wij zeilers zijn bevoorrecht. We zien de hele wereld en hebben van onze hobby ons beroep gemaakt. Als onze ervaringen en manieren van samenwerken als inspiratie kunnen dienen, is dat fantastisch. Helemaal als dat net het extra zetje kan zijn voor de jeugd om zichzelf te ontwikkelen.” En ontwikkelen en inspireren gaan bij de SWKGroep en Team Brunel hand-in-hand.

Op avontuur met Team Brunel tijdens het Jaar van Water

De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. 1 juli 2018 eindigde het spetterende Jaar van Water. Twaalf maanden lang draaide alles om water! Daarom zijn in het ‘Jaar van Water’ bijzondere activiteiten aangeboden. Zo doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten. Techniek, sport, bewegen en gezonde voeding zijn belangrijke elementen. De afsluiting van het Jaar van Water was tevens het startsein voor het nieuwe themajaar Body & Brains. Ook Team Brunel zet zich het komende jaar in om de kinderen mee te nemen in het thema Body & Brains. Hoe kan je goed samenwerken? Wat doet zeilen met je lichaam? Hoe eet je gezond tijdens zo’n lange zeereis? En wat doet het met je als je zolang van huis bent?

“Team Brunel is voor ons de ultieme combinatie van water, topsport en samenwerking. Het is een inspirerend team met bevlogen mensen. We zijn blij dat de kinderen op deze manier mee konden op avontuur over de wereldzeeën.” Ad Doorneveld – voorzitter Raad van Bestuur SWKGroep.

teQ nam de kinderen mee op avontuur

Wie kan er beter aan de kinderen vertellen hoe mooi de wereld is dan onze mascotte teQ? In november 2017 is hij aan boord gestapt bij Team Brunel. Hij zeilde mee, kwam in alle wereldhavens en keek zijn ogen uit. Hij maakt kennis met bijzondere bevolkingsgroepen, zag prachtige natuur en genoot van de oneindigheid van de zee. Dat geeft hij weer door aan de kinderen op de locaties. Zo maken teQ en de SWKGroep het onbereikbare bereikbaar voor de kinderen.

 

Deel:
×
MENU