Wereldhavendagen

SWKGroep Playground op de Wereldhavendagen
Jaarlijks staat de Maasstad een aantal dagen volledig in het teken van de Wereldhavendagen Rotterdam. Iedereen kan de haven echt ervaren. Op en rond het water. In 2019 heeft de SWKGroep de kennis van de Rotterdamse organisaties Kinderopvang BijDeHand, Stichting GroeiBriljant, Buurtwerk en de Van Brienenoordschool ingezet en zich ontfermt over de kinderen en jongeren. Op de SWKGroep Playground konden zij spellen in levensgroot formaat spelen, een eigen periscoop maken of op zoek gaan met ‘spy bottles’. Er was een samenwerking met LEGO, voor wie de mascotte teQ wil nabouwen. Buurtwerk verzorgde tijdens de Wereldhavendagen een programma met optredens en workshops. Bovendien was er een jongerenlounge om lekker te chillen.

De Haven komt naar je toe in 2020!
Door de coronamaatregelen kunnen de Wereldhavendagen in 2020 niet in de vorm van de afgelopen jaren worden georganiseerd. Nu scholieren niet naar de Wereldhavendagen kunnen komen, wordt de haven naar de scholen gebracht! Er worden gastlessen en havenbelevingen verzorgt en lespakketten aangeboden voor het primair- en voortgezet onderwijs. Ook de SWKGroep werkt hieraan mee.

De SWKGroep maakt van gastcollege indoor Playground
Een gastcollege is leuk, een indoor Playground nog veel leuker. De SWKGroep organiseert tijdens de Wereldhavendagen 2020 verrassende gastlessen voor het basisonderwijs om nooit meer te vergeten. Spelenderwijs leren en experimenteren met water en met chemie. Niet passief, maar actief. Wij komen met de chemiebox. Deze zit vol ideeën en materialen om de leukste proefjes te doen. En dat gaan de kinderen zelf ervaren bij onze indoor Playground.

Kijk voor een sneak peak van de chemiebox op https://youtu.be/GCzOcIW1ih8