SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi

De SWKGroep organiseert elk jaar het SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi. Wij vragen onze samenwerkingspartners om met ons een vriendschappelijk golftoernooi te spelen. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Zo kunnen we met elkaar net een beetje extra betekenen.

Onze goede doelen

 

2019: Stichting Waterpas

In Afrika is vervuild drinkwater een groot probleem: het is de belangrijkste veroorzaker van veel ziekten, met name onder kinderen. Stichting Waterpas voorziet arme scholen in de regio Mombassa van gratis drinkwater. Hierdoor zijn deze schoolkinderen minder vaak ziek, volgen zij meer onderwijs, zijn ze beter geconcentreerd en bouwen ze zo aan hun eigen toekomst. Stichting Waterpas koopt het schone drinkwater in bij de social enterprise Dutch Water Limited, in handen van enkele Nederlandse social enterpreneurs. Op deze wijze zorgt een donatie aan de Stichting Waterpas voor een steuntje in de rug voor een hoopvolle toekomst voor de arme Keniaanse kinderen, hun land en hun continent.

2018: Ronald McDonald Huis Utrecht

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald Huis Utrecht logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Op een paar minuten afstand van hun zieke kind. Voor als er ineens iets gebeurt. Maar ook voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind. Een Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

2017: War Child

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Ze helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. War Child werkt hierin samen met zoveel mogelijk anderen. Samen zorgen ze voor kinderen met zelfvertrouwen. Kinderen die lekker in hun vel zitten en zin hebben in het leven. Kinderen die in de toekomst het verschil kunnen maken tussen oorlog en vrede. Omdat zij geleerd hebben wat ze waard zijn en hoe ze ruzies op een vreedzame manier kunnen oplossen.

2016: War Child

War Child helpt wereldwijd oorlogskinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen en het opbouwen van zelfvertrouwen. In Libanon vangen zij bijvoorbeeld gevluchte Syrische kinderen op. War Child is nu samen met UNICEF Nederland en Save the Children een programma voor gevluchte kinderen in Nederland gestart: TeamUp. TeamUp biedt activiteiten aan zoals sport, spel en dans. Op vaste tijden en dagen, met een vast team professionele begeleiders. Want structuur en stabiliteit is voor deze kinderen heel belangrijk. In een veilige omgeving kunnen ze zich ontspannen en leren om hun ervaringen een plek te geven.

2014 en 2015:  Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Zij gaan altijd voor 100%: vóór kinderen, tégen kanker. Om nieuwe baanbrekende resultaten te boeken, wordt in 2016 in Utrecht het Prinses Máxima Centrum gebouwd. In 2014 en 2015 mochten wij een bijdrage doen voor realisatie van de ‘broertjes-zusjes’ opvangruimte. In 2016 doen wij samen met onze partners een bijdrage voor de inrichting van deze ruimte.

2013: Stofwisselkracht

Omdat er voor veel stofwisselingsziekten nog geen behandeling bestaat, ontwikkelen veel kinderen zware lichamelijke en geestelijke beperkingen. Meer dan de helft van alle kinderen met een stofwisselingsziekte overlijdt voor hun 18e verjaardag. Stofwisselkracht werft op een sportieve en sociale manier fondsen voor onderzoek. Met de SWKGroep bijdrage kon Stofwisselkracht sportshirts aanschaffen. Belangrijk voor het vergroten van de naamsbekendheid van Stofwisselkracht.

2012: Huifbedrijden bij Manege Craeyenburch

Manege Craeyenburch, onderdeel van Ipse de Bruggen, is een aangepaste manege voor mensen met een beperking. Het huifbed is een speciaal zeil dat over de rug van twee paarden wordt gespannen. Als je erop ligt, ervaar je de bewegingen van de pony’s, hun warmte en de masserende werking. Dit kan ook een positieve invloed hebben op de bloedsomloop, spijsvertering en verhoogde spierspanning. Met onze bijdrage kon Manege Craeyenburch aanpassingen maken aan de buitenrijbak om ook buiten te kunnen genieten van huifbedrijden.

2011: Zwembadlift voor reumapatiënten

Met het eerste Goede Doelen Golftoernooi kon het Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) een zwembadlift realiseren. Bewegen in water is voor reumapatiënten een redelijk pijnvrije bewegingsvorm. De lift is speciaal ontworpen om patiënten makkelijk in en uit het zwembad te helpen. Mooi dat wij hieraan mochten bijdragen.