SWKGroep schaaktoernooi in het Jaar van Body & Brains

De SWKGroep heeft in het Jaar van Body & Brains de meesterlijke zet gemaakt naar het schaken. Of eigenlijk is ‘ie heel logisch. Want als iets een uitzonderlijk positief effect heeft op het brein, is het schaken. Het daagt de hersenen uit en stimuleert het brein. Er worden allerlei verbindingen aangelegd, dat zijn weer andere dan bij rekenen of taal. Dit zorgt ervoor dat het brein complexer denkwerk aankan waardoor je creatiever wordt en sneller problemen kan oplossen. Bovendien stimuleert schaken het geheugen en het ruimtelijk analytisch denkvermogen. Jong en oud kunnen veel leren van dit eeuwenoude strategische spel. Daarbij is schaken vooral erg leuk!

Eind januari 2019 is het schaken op al onze kinderopvang-, zorg- en buurtwerklocaties van start gegaan. Kinderen vanaf vier jaar maakten kennis met schaken. Kinderen vanaf 7 jaar konden het geleerde meteen in praktijk brengen in het SWKGroep schaaktoernooi. Een toernooi van meesterzetten en met masterclasses. Na een periode van intensief oefenen, zijn op alle locaties kwartfinales en halve finales gespeeld. De winnaars mochten op 19 juni door naar de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi.

Albert is de schaakkoning
Decor voor het slotstuk was Zwemcentrum Rotterdam. Een zwembad inderdaad. In samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam werd de finale georganiseerd op een ponton, midden in het zwembad. Wilfred den Breejen, combinatiefunctionaris schaken bij Rotterdam Sportsupport, was aanwezig als scheidsrechter. Nog één laatste strijd werd er gestreden. Albert van Kinderopvang BijDeHand bleek de grote schaakkoning, hij mag zich de trotse winnaar van het SWKGroep schaaktoernooi noemen.

Schaken doe je zo
Bekijk ons boekje ‘Schaken doe je zo’ met tips en wist-je-datjes. Om kinderen extra enthousiast te maken hebben we een filmpje ontwikkeld. In deze film neemt Wilfred den Breejen, fanatiek schaker én combinatiefunctionaris schaken, je mee in de wereld van het schaken. En komt Anna-Maja Kazarian (19 jaar) aan het woord over hoe goed ze is: 25 keer Nederlands kampioen! Bekijk ‘m snel en doe ook thuis mee met ons SWKGroep schaaktoernooi: Toernooi van Meesterzetten!

 

 

PS: benieuwd naar onze eerdere thema’s Water, Techniek, Natuur, Sport & Bewegen en Kunst & Expressie? Bekijk dan al onze ideeënboeken.