Schaaktoernooi in het jaar van Body & Brains

De SWKGroep maakt in het Jaar van Body & Brains de meesterlijke zet naar het schaken. Of eigenlijk is ‘ie heel logisch. Want als iets een uitzonderlijk positief effect heeft op het brein, is het schaken. Je leert namelijk vooruit te denken en je nieuwe situaties voor te stellen. Elke spelsituatie is een uitdaging! Daarnaast is een gezonde body ook goed voor je brein. Bewegen zorgt er voor dat je geheugen verbetert en je jezelf beter concentreert. Dat geldt voor zowel kinderen als volwassenen.

Daarom is op 28 januari het SWKGroep schaaktoernooi op alle locaties voor de leeftijdscategorie 7+ gestart. Een toernooi van meesterzetten, met masterclasses van koningen en koninginnen in het schaken, een oefenperiode tot april en een echte finale in de eindperiode van het Jaar van Body & Brains.

Een digitale versie van ons spelregelboekje ‘Schaken doe je zo’, met tips en ‘wist-je-datjes’, vind je hier. Om kinderen extra enthousiast te maken hebben we een filmpje ontwikkeld. In deze film neemt Wilfred den Breejen, fanatiek schaker, je mee in de wereld van het schaken. En komt Anna-Maja Kazarian (19 jaar) aan het woord over hoe goed ze is: 25 keer Nederlands kampioen! Bekijk ‘m snel en doe ook thuis mee met ons SWKGroep schaaktoernooi: Toernooi van Meesterzetten!

PS: benieuwd naar onze eerdere thema’s Water, Techniek, Natuur, Sport & Bewegen en Kunst & Expressie? Bekijk dan al onze ideeënboeken.

×
MENU