Prinses Máxima Centrum

Helaas worden er nog steeds kinderen getroffen door kanker. Zij zijn vanaf mei 2018 in zeer goede handen bij het Prinses Máxima Centrum. Zij zijn volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Maar niet alleen een kind met kanker wordt getroffen. Het heeft invloed op het hele gezin rondom het kind. En niet op de laatste plaats op de broertjes en zusjes. De SWKGroep heeft de afgelopen jaren een financiële bijdrage geleverd aan de inrichting van de broertjes-zusjes (brussen) opvangruimte in het Prinses Máxima Centrum. Dit is onder andere mogelijk door de opbrengst van het SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi.

We leveren ook inhoudelijke expertise

Naast deze financiële bijdrage leveren wij ook inhoudelijke expertise op het gebied van opvang in het Prinses Máxima Centrum. Zo is meegedacht met de protocollen voor de opvang van de broertjes en zusjes door vrijwilligers. En zijn deze ter beschikking gesteld. Onze huisvestingsadviseurs hebben hun expertise ingezet voor een goede indeling van de brussen-ruimte. De specialisten van  het Pedagogisch Expertise Centrum van de SWKGroep hebben advies gegeven voor het aanbod in spel en speelgoed. Leveranciers van de SWKGroep is gevraagd hun middelen ter beschikking te stellen.

Trots op deze samenwerking

De SWKGroep levert ook na de opening haar bijdrage voor de brussen-opvang. Bijvoorbeeld door het trainen van vrijwilligers die de opvang van de broertjes en zusjes verzorgen. We zijn trots op deze samenwerking. Het past bij de passie van de SWKGroep om ieder kind optimale ontwikkelingskansen te geven. Dus ook als je onderdeel bent van een gezin waarvan je broertje of zusje kanker heeft.

Over het Prinses Máxima Centrum

Nog altijd is kanker de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Het overlevingspercentage van kinderen met kanker kan sneller omhoog door zorg research en opleiding te concentreren op één locatie. Dat realiseert het Prinses Máxima Centrum dat in het voorjaar van 2018 haar deuren opent. De opbouw van dit kinderoncologisch centrum in Utrecht is een heuse transitie, uniek in de wereld. Als organisatie pakken zij kanker bij kinderen wezenlijk anders aan. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Dat is hun missie. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat altijd voor 100%: vóór kinderen, tégen kanker.