PFZW Design Award

Studenten TU Delft op zoek naar ergonomische oplossingen kinderopvang

Zestien studenten van de opleiding Industrieel Design van de Technische Universiteit (TU) Delft gaan de uitdaging aan om een slimme oplossing te bedenken voor het verminderen van fysieke belasting in de kinderopvang. Pedagogisch medewerkers werken veelvuldig op peuterhoogte, wat veel van hun lichaam vraagt. Schouder-, nek- en rugklachten komen regelmatig voor. Dat willen we veranderen. De studenten strijden met hun ontwerp om de PFZW Design Award 2020.

De studenten hebben digitaal kennisgemaakt met de SWKGroep en inzicht gekregen in de ergonomische uitdagingen van het werk van de pedagogisch medewerkers. Ze gaan aan de slag om het perfecte idee te ontwikkelen. Tussentijds overleggen ze met pedagogisch medewerkers van de SWKGroep, zodat het idee goed op de praktijk wordt afgestemd. Voor de studenten is dit de eindopdracht van hun bachelorstudie. In november 2020 presenteren ze hun oplossingen en bepaalt de jury wie de PFZW Design Award wint. De winnaar ontvangt van PFZW ondersteuning om zijn idee verder te ontwikkelen, zodat mogelijk de hele sector ervan kan profiteren.

De wedstrijd is in het leven geroepen door Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). En is dit jaar een samenwerking tussen Pensioenfonds Zorg & Welzijn, de TU Delft en de SWKGroep.

De PFZW Design Award 2020 is te volgen op de socials van de SWKGroep en op beterewereld.pfzw.nl en Instagram @pfzwpensioen.

Deel:
×
MENU