21 juni 2019

Oud-directeur Van Brienenoordschool neemt na 30 jaar afscheid

Wim Jansen, oprichter en eerste schooldirecteur van de Van Brienenoordschool gaat na dit schooljaar met pensioen. Op 10 juli sluit hij, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje, het hoofdstuk bij de Van Brienenoordschool af.

Geliefde collega en leraar

Sinds 1990 is Wim werkzaam op de Van Brienenoordschool. Als verhalenverteller, geschiedenisinspirator en directeur. Maar bovenal als geliefde collega en leraar. En altijd met volle overgave en gedrevenheid. “Wim is in de afgelopen jaren ook echt gaan houden van de kinderen, dat voel je aan alles”, vertellen Paul Audenaert en Ronny Vincken, collega’s van Wim. “Hij vindt het belangrijk om hen een brede belangstelling voor het leven en de wereld mee te geven.” Ook waardeert iedereen op school zijn sportiviteit. Wim is in zijn vrije tijd veel bezig met sport en dan vooral krachttraining. “Meester Wim is de sterkste van de school!”, vertellen de leerlingen van groep 8 enthousiast.

Passend afscheid

Op 10 juli zal Wim op passende wijze afscheid nemen van zijn geliefde school. Van 19:00 tot 21:30 uur is iedereen uitgenodigd in het hoofdgebouw van de school aan de Percevalweg 4 in Rotterdam. Een afscheid dat waarschijnlijk gekleurd zal worden door veel gelach maar ook zeker door een traan.

Over de Van Brienenoordschool

De Van Brienenoordschool, onderdeel van de SWKGroep, vormt de brug naar gelukkige kinderen die hun talenten leren ontdekken en gebruiken. Vijf pijlers ondersteunen deze brug en zijn verweven in het lesgeven en de school. De Van Brienenoordschool draagt zorg voor een stevig fundament, voor het kind en de mensen eromheen. Maar de ambitie gaat verder: de Van Brienenoordschool wil een breed talentencentrum zijn, waarin het voor mensen van alle leeftijden iets betekent en waarin de Van Brienenoordschool naast goed onderwijs een sterke buurtfunctie vervult.

Deel:
×
MENU