1 november 2018

Oproep aan de rechter en de politiek over Stint

Voorkom nu een faillissement van de leverancier van de Stint. Voer met de leverancier de voorgestelde aanpassingen van TU Eindhoven uit en test snel op veiligheid. Andere vormen van vervoer brengen ook risico’s met zich mee. Een verbeterde Stint biedt in onze ogen meer veiligheid.

De SWKGroep doet een oproep aan alle partijen die betrokken zijn bij de Stint. Laten we met elkaar zorgen voor een snelle en veilige oplossing die voor alle partijen uitkomst biedt. De Technische Universiteit Eindhoven heeft een duidelijk advies voor drie aanpassingen aan de Stint die op korte termijn realiseerbaar zijn. De SWKGroep doet een dringende oproep  om te voorkomen dat de leverancier van de Stint op dit moment failliet wordt verklaard. Wij verzoeken om uitstel van een eventueel faillissement zodat de leverancier, in samenwerking met de TU Eindhoven, op korte termijn kan werken aan het doorvoeren van de voorgestelde verbeteringen. Daarna kan de vernieuwde Stint snel getest worden op veiligheid door de verantwoordelijke overheidsinstanties. Want veiligheid voor onze kinderen staat boven alles.

Het verbieden van de Stint op de openbare weg geeft geen garanties voor veilig vervoer van de kinderen. Andere vormen van vervoer, zoals het lopen met een groep kinderen, brengen ook risico’s met zich mee. In het belang van alle kinderen is het daarom noodzakelijk om op korte termijn te werken aan een goede oplossing. Een verbeterde Stint biedt in onze ogen meer veiligheid.

Deel:
×
MENU