10 mei 2019

Open dag Van Brienenoordschool met een bijzonder cadeau

Op 8 mei heeft de Van Brienenoordschool tijdens de open dag enthousiaste kinderen en ouders mogen verwelkomen die een kijkje kwamen nemen in de school. De leerlingen verzorgden de rondleidingen en lieten vol trots de klassen zien. Ook de peuteropvang en de buitenschoolse opvang konden op belangstelling rekenen. De school mocht tijdens de open dag een bijzonder cadeau in ontvangst nemen.

Trotse kinderen presenteerden hun school

De Van Brienenoordschool in IJsselmonde heeft locaties aan de Percevalweg en de Koninginneweg. Tijdens de open dag hebben de leerlingen zelf de dagelijkse gang van zaken op hun school laten zien. Kinderen en hun ouders mochten een kijkje nemen in de klassen en konden zo zelf ervaren op welke manier er les wordt gegeven. In het schoolgebouw is ook een peuteropvang van Stichting Groeibriljant gevestigd. Vanaf het nieuwe schooljaar komt daar ook een buitenschoolse opvang van Kinderopvang BijDeHand bij. Ook daar konden alle kinderen op 8 mei alvast komen kijken. ‘’Deze geslaagde ochtend krijgt zeker een vervolg. Wij willen graag laten zien wat wij kunnen betekenen voor kinderen uit de buurt’’, vertelt schooldirecteur Audenaert.

Bijzonder cadeau voor de leerlingen

De leerlingen van de school mochten tijdens deze open dag een bijzonder cadeau in ontvangst nemen: het ‘Springlab’. Een innovatieve beweegvloer die uitnodigt om te bewegen, te spelen en te ontdekken. Dit tot groot plezier van de aanwezige kinderen. Het Springlab combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring speciaal voor de jongere kinderen. Later wordt Het Springlap ook doorontwikkeld voor de oudere leerlingen.

Waarom een ‘Springlab’ voor de leerlingen?

‘’De Van Brienenoordschool is onderdeel geworden van de SWKGroep, een organisatie die zich inzet voor kinderopvang, onderwijs, zorg en buurtwerk.’’ zegt Audenaert. “Het doel: kinderopvang, peuteropvang, onderwijs, buitenschoolse opvang, overblijf, buurtwerk en indien nodig gespecialiseerde zorg aanbieden vanuit één organisatie. Met één duidelijke pedagogische visie. De gezamenlijke ambitie is groot; er wordt samengewerkt en geïnvesteerd in het ontwikkelen van een breed talentencentrum waarin we voor mensen van alle leeftijden iets betekenen en waarin we naast goed onderwijs een sterke buurtfunctie vervullen. De optimale ontwikkeling van ieder kind staat centraal. De leerlingen zijn enorm enthousiast over dit welkomstcadeau van de SWKGroep. Het team van leerkrachten ook. Het past perfect in onze visie op onderwijs.’’

Over de Van Brienenoordschool

De Van Brienenoordschool vormt de brug naar gelukkige kinderen die hun talenten leren ontdekken en gebruiken. Vijf pijlers ondersteunen deze brug. De Van Brienenoordschool draagt zorg voor een stevig fundament, voor het kind en de mensen eromheen. Maar de ambitie gaat verder: de Van Brienenoordschool wil een breed talentencentrum zijn, waarin het voor mensen van alle leeftijden iets betekent en waarin de Van Brienenoordschool naast goed onderwijs een sterke buurtfunctie vervult.

Deel:
×
MENU