Ook in lockdown staat de SWKGroep klaar

Weer een lockdown, weer een sluiting. Maar de SWKGroep staat niet stil. Ook in deze tijden bieden wij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zoveel mogelijk handvatten om zich te blijven ontwikkelen. Juist in deze tijden. Hoe we dat doen ontdekt u hier.

Kinderopvang
Voor de meeste kinderen is de kinderopvang gesloten. Maar voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kwetsbare kinderen bieden wij noodopvang. Op de dagen dat ze dat gewend zijn, kunnen zij alsnog lekker spelen en ontwikkelen onder de vleugels van onze pedagogisch medewerkers. En de kinderen die we moeten missen, geven we online activiteiten via leukekinderactiviteiten.nl. Ook gratis beschikbaar voor ouders en kinderen buiten onze organisaties. Omdat we de ontwikkeling van ieder kind belangrijk vinden.

Zorg
Bij de aankondiging van de sluiting van het onderwijs en de kinderopvang was er expliciet aandacht voor kwetsbare kinderen en jongeren. De Buitenwereld is er voor hen. En voor alle gezinnen die ons nodig hebben. In overleg met de ouders kijkt De Buitenwereld welke kwetsbare kinderen ook tijdens de lockdown opvang nodig hebben. Andere hulp, zoals gezinsbegeleiding, bieden we waar mogelijk en gewenst online en waar nodig face-to-face.

Buurtwerk
Kwetsbare bewoners, jong en oud, daarvoor staat Buurtwerk altijd al klaar. In deze lockdown is dat zeker niet anders. Vol creativiteit en met oog voor de wensen van de bewoners, gemeentes en de landelijke overheid kijkt Buurtwerk hoe ze de meest kwetsbaren, binnen de geldende maatregelen, het beste kunnen ondersteunen.

Onderwijs
Toen doorsijpelde dat de scholen waarschijnlijk weer dicht zouden gaan stelde de Van Brienenoordschool gelijk een plan van aanpak op. Zo lagen de thuiswerkpakketten op de eerste dag van de sluiting (16 december 2020) al klaar. Ouders konden deze in tijdsvakken op school ophalen. Zo was er nooit een grote drukte op school. Tot en met tenminste 17 januari (met uitzondering van de kerstvakantie) krijgen de leerlingen thuisonderwijs. Behalve de kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kwetsbare kinderen. Zij krijgen op school les.

Benieuwd naar wat een specifieke SWKGroep kinderopvang-, zorg-, buurtwerk- of onderwijsorganisatie precies doet? Kijk dan op de website van die organisatie.