15 september 2016

Nationale Sportweek

Inshutterstock_230262838 de week van 17 tot en met 25 september 2016 is de Nationale Sportweek. Een week waarin sport en bewegen gepromoot wordt, geïnitieerd door NOC*NSF. De sportweek laat zien hoe gezond en vooral hoe leuk sporten is. De SWKGroep support dit initiatief.

Sport en bewegen
De SWKGroep ziet sport als een logische basis. Voor kinderen is het goed om met zo veel mogelijk sporten in aanraking te komen. Zowel via de sportverenigingen als in de kinderopvang. Op de kinderdagverblijven (KDV) en de buitenschoolse opvang (BSO) wordt veel aandacht besteed aan sport en bewegen. In het wekelijkse dagprogramma, bij de sportBSO’s en bij evenementen zoals bijvoorbeeld de Olympic Experience, de Feyenoord Fun Run, en Fit en Fun. Voor kinderen, jongeren en volwassenen past sport bij een gezonde leefstijl en is het zeer goed voor de ontwikkeling.

Sport en Techniek
In het jaar van Techniek is Sport & Techniek één van de pijlers. Zo bieden we activiteiten aan die kinderen spelenderwijs aanzetten tot bewegen. Sportieve activiteiten stimuleren de motorische en mentale ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld oog-hand-coördinatie, doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen en ook beheersing, respect en concentratie. Door met elkaar te sporten leer je samen te werken en bereik je een hoger doel.

Social Media
De Nationale Sportweek valt samen met de start van het nieuwe sportseizoen bij veel verenigingen en clubs. Op Facebook, Twitter en Instagram zullen in de aankomende sportweek allemaal foto’s verschijnen van sportende kinderen. Met de #NSW16 worden deze berichten gebundeld. Onze locaties besteden in deze week ook extra aandacht aan sport en bewegen en gebruiken op Social Media ook de hashtag #NSW16. Samen vieren we dat het sportseizoen weer begint!

Leuke sportieve activiteiten vind je op www.techniekbijdeswkgroep.nl.

Deel:
×
MENU